Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

FENG SHUİ İLE DEKORASYON

FENG SHUİ İLE DEKORASYON
 

Sevgili Milliyet okurları

Bu hafta sizlere sıkça sorulan  feng shui ie evlerimizi nasıl dekore edebiliriz sorusuna cevap vermek istiyorum.Feng shui ile evlerimizi dekore etmek için öncelikle bir feng shui uzmanının ve feng shui mimarının bir arada projeyi yürütmesi gerekiyor.Çünkü feng shui mimari olarak  ölçekli planlar üzerinden yürütülerek uygulanan bir felsefedir.Matematiksel hesaplamalara dayanan bu felsefe de  yüzeysel yapılan hiç uygulama sizleri memnun etmeyecek ,beklentilerinize cevap vermeyecektir.Yani evimizin sag köşesine mor kese koyarsak bereketimiz artar gibi bir bilgi  doğru olmadığı gibi zarar verebilecek kadar da dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu konuda bir uzmandan yardım almak çok önemlidir.

Bu konuda merak edilen bir kaç soruyu cevaplamak istiyorum.

* Feng Shui ile ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İlk adım da pusula yönlerinin belirlenmesi için  mekanın ölçekli planının hazırlanması ve ölçümlerin yapılması gerekir.Bu doğrultu da  pusula alanları belirlenerek bagua haritası eşliğinde uygulamaya geçilir.Mekan içinde yaşayanların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda yaşam alanları ,renk  ,doku,meta ve aksesuarlarla aktive edilir.

* Feng Shui ile yapılan dekorasyonlarda amaç nedir?

 Uygulamalarda ilk hedef doğa ile uyumlu yaşam alanlarının oluşturulması ve ilerlemenin sağlanmasıdır.Chi dediğimiz kozmik enerjinin yönlendirilmesi,beş elemnet dengesi yaratılarak daha uyumlu,mutlu , sağlıklı ve başarılı bir yaşama kavuşmak için çıkarılan haritadır. Mekandaki tıkanıklıkların , sorunların çözülmesi ile yine mekan içinde yaşayan veya çalışan kişilerin istedikleri yönde ilerleme sağlayabilmelerine katkıda bulunarak , hızlı ve mutlu ilerleyişi sağlamayı amaçlar.

*Feng Shui’ye göre salon nasıl döşenmeli?

Salon veya oturma odalarının aktive edilmesi o mekan içinde yaşayan kişilerin tümünü ilgilendirir.Birlikte vakit geçirilen bu ortak alanda , eşya ebatları odanın büyüklüğü ile orantılı olmalıdır.Kare veya dikdörtgen oda planları olumludur. Eşyalar sıkışık bir şekilde yerleştirilmemelidir. Yuvarlak formlu eşyalar tercih edilmeli.Kirişlerin ,kolonların sivri köşelerin sorun yaratmaması için çözümlenmeler yapılmalıdır.

* Feng Shui’ye göre yatak odası nasıl döşenmeli?

Yatak odası uygulaması feng shuide ana giriş kapısı ve ocağın konumundan sonra üçüncü sırayı alır.Sağlık ve başarı için kişisel uygulamalarda büyük önem arzeder.İlk olarak konumlanacak kişiye uygun bir pusula yönüne denk gelen bir oda seçilmelidir.Yatak ve yatak başı kişisel şanslı alanlardan birine denk getirilmeli, devamında  renk seçimleri ile uygun elementlerle dengelenme yoluna gidilmelidir

Hepinize harika bir hafta diliyor , yaşam alanlarınızda mutluluklar diliyorum.

Sevgilerimle

İç Mimar Meral Akçay

http://www.fengshuiakademisi.com

http://www.borneomimarlik.com

http://instagram.com/icmimar_meralakcay 

 

https://twitter.com/Meral_Akcay

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..