Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ferdi, adı gibi tek kalmasın lütfen

Ferdi, adı gibi tek kalmasın lütfen
 

Bugün zihinsel engelli çocukların bir etkinliğindeydim. Yokuş aşağı frenleri patlayan ağır tonajlı yük aracıydı göz pınarlarım. Gazeteye gelip yazımı bitirince sevgili Deniz'den bir ileti geldi. Anlamlı bir iletiydi.

Geçtiğimiz günlerde kendi bloğunda anlatmıştı Ferdi ve ailesinin bir başına savaş verdiklerini. Yüreğim burkulmuştu her okuyan gibi. Ancak kısa süren bir burukluk yaşamış "Allah yardımcıları olsun" diyerek geçmiştim başka blog arkadaşlarımın yazılarına... Şimdi öyle utanıyorum ki!

"Ferdi için, 6 aralık mektup günü olsun diye düşündük.. Yapar mıyız hep birlikte?" diyerek http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=16010 linkini veriyordu. Oradan, Biberiye, Melda, belki başmkalarına da geçerek bu konuda ki duyarlılıklarını görünce bloger komşularımı daha bi sıcak sevdim, daha bi fazla...

Yediklerimizin değil, hazmettiklerimizin bizi güçlü kıldığını; kazandıklarımızın değil, biriktirdiklerimizin bizi zengin yaptığını; okuduklarımızın değil, anımsadıklarımıın bizi bilgili yaptığını ve başkalarına verdiğimiz öğütler değil, uyguladıklarımızın bizi insan yaptığını öğrendiğimizde sorunlar ortadan kalkacaktır eminim.

Ferdi 22 yaşında. Şu an istanbul'da. Ailesi ve sevenleri ona uygun ilik bulma çabasında ve bulduklarında gerekli operasyon için para..

Yanlış anımsamıyorsam Melda sözetmişi 350 bin yeni Türk Lirası gerekliliğinden ve Biberiye 865 blog yazarı ile ilgili yaptığı hesapları aktarmıştı blogunda. Benzer olayları kendi çıkarlarına kullanan öyle yaratıklar var ki doğal olarak konuyu teyid edebilecek bir de resmi makam ad ve telefonu vermişler.

"0224 252 25 22/103 K.Kırayoğlu. Bursa Valiliği'nin bu telefon ve ilgilisinden teyid edebilirsiniz" diyorlar konuya ilgi gösterecek kişi ve kurumlara.

Bilim insanları, modern insanın atasının başarıyla avlandığı tezini tersine çevirdi. Yeni araştırmalara göre, modern insanın ataları kendileriyle yeryüzünü paylaşan vahşi yaratıkların yemi oluyordu. Kurban olmaktan kurtulmak için ilk insanlar kendi aralarında güçlerini birleştirerek dayanışma kültürü oluşturarak ayakta kalmayı öğrendi. Böylece ilk cemiyet hayatının tohumları atılmış oldu.

Haftanın bir kaç günü Tv karşısında popstar, pop dansöz programlarına defalarca telefon desteği verenler var bu ülkede.

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..