Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '09

 
Kategori
İnançlar
 

Ferhat Yıldırım umre iletişim

Ferhat Yıldırım umre iletişim
 

Hac ve umre organizasyonu yapan özel şirketlerden birisi olan İkbal Turizm’in sahibi Kadir Ümit Bulut ile görüşerek başvuru kayıtlarımızı geçtiğimiz hafta yaptırdık.

Baht açıklığı veya yüksek bir makama yönelme anlamına gelen İkbal ismini taşıyan turizm şirketi ile çıktığımız umre yolculuğumuzda Mekke ile Medine'den izlenimlerimi her hafta sonu yazdığım köşe yazım vasıtasıyla okurlarımla paylaşacağım.

"Ramazan ayında yapılan umre, tam bir hac sayılır yahut da benimle birlikte yapılmış bir haccın yerini tutar” hadisi şerifi ise gerçek anlamda diğer umreye gidecek müminler gibi beni de fazlasıyla manevi atmosfere daha gitmeden soktuğu gibi bir de heyecanlandırıyor.

Evet, hadisin ifadesine göre, Ramazanda yapılan bir umre, hac sevabına ve Peygamber Efendimizle beraber yapılan umre sevabına denk oluyor.

Allah (cc) umre vazifesini yerine getirmemizi ve kutsal topraklara bizlerin ulaşmasına müsaade ederse ne mutlu bizlere!
Peygamber (as) Efendimiz hadisi şerifinde, “Kâbe’yi ilk görüşte dua edin, o duanız kabul olur” buyurmuşlar.

Yani Kâbe’yi ilk görüşte edilen duanın kabul olacağı peygamber efendimiz tarafından müjdelenmiş.
Bu nedenle Kâbe’yi ilk görünce yapılan duanın önemi biliniyor.

Yapılan duanın geçmişte yapılan günahların affı ile cennet ile buluşmaktan daha değerli bir şey olmadığı düşünülürse duamızın cennete ulaşmak ile günahların affı ile ilgili olacağı şimdiden hissediliyor.

İkbal Turizm Sahibi Kadir Ümit Bulut yapacağım ilk dua ile ilgili bana bir tiyo da vermeyi ihmal etmedi. Kâbe’yi ilk gördüğümde ömrüm boyunca yapacağım duaların kabulünü isteyen bir dua etmem halinde istediğim her şeyin olacağını söyledi.

Rabbim bu duayı mı etmemi yoksa başka bir dua etmemi mi kısmet edecek? Bu Kâbe’yi ilk gördüğümde kalbimden, zihnimden ve dudaklarımdan çıkan söz ile belli olacak.

Maneviyat arayışımızın bir meyvesi olarak gördüğüm bu kutlu ve mutlu umre ziyaretimiz öncesinde herkes ile herkesimden haklarını helal etmelerini istiyor ve bir emanet yollamak isterlerse Peygamber efendimize layıkıyla emanetlerini ulaştıracağımı bilmelerini isterim.
Allah (cc) inşallah bu kutlu yolculuğu hepinize nasip eylesin.

Herhangi bir dileği ve ricası olan herkes ferhatyildirim34@gmail.com email adresime isteklerini yollayabilirler.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..