Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '17

 
Kategori
Spor
 

Fernandez ve Love Yok... Galatasaray Kazandı...

Galatasaray için Love  ve Fernandez'in yokluğunda Alanyaspor özellikle hücumda etkinliğini göstereceği bir rakipti. Aslında Eren Derdiyok'un geçen hafta değil bu hafta oynaması gerekirdi takımların güçlü ve zayıf yönlerini baz alırsak.

Eren hücuma pozitif katkıları bir hayli olan ama çift forvet oynadığında da özellikle orta sahası güçlü takımlara karşı Galatasaray orta sahasını da yalnızlaştıran bir oyuncu...Bunun önlemi alınır mı elbette alınır... Günümüz Futbolun da herşey mümkün...

Alanyaspor daha önce anlattığımız gibi Orta saha dan hücuma dönük çok çabuk kalabalıklaşan ve Fernandez ile Emre 'nin ofansif gücünden maksimum yararlanan bir takım. Bu 2 liye Love ve Efecan da eklendi mi hem rakip defansları yoruyorlar hem de çok çabuk karambol yaratabiliyorlar. Ama Love ve Fernandez varsa...

Zayıf tarafları ise pek çok yabancı oyuncu oynatsalar da defansları. Bekleri gerçekten çok daha fazla dirençli olmalı ve çok daha az hata ile oynamalı. Bu maçta da Gassama hücumda çok üretken olsa da o bildiğimiz hatalarını tekrarladı.

Galatasaray maça elbette rakibin de oyun yapısını bilerek ve anlayarak kanatlardan Alanyaspor kalesine yüklenmeye başladı.

Alanyaspor ise bu kadar eksikliklerine rağmen gerek duran toplardan gerekse kanatlardan Tzavellas ve Maniatis ikilisi ile direnmeye çalıştı.

Galatasaray'ın bu sene en önemli kazancı her topun takipçisi olmaları ve yakaladıkları anda pozisyon bulmaya çalışmaları. Rodriguez'in kaptığı toplar her defasında Alanyaspor kalesinde Haydar'ın ve arkadaşlarının pozisyonlarını bozdu.

Selçuk Belhanda ve Yasin'in çok yavaş bir şekilde Alanyaspor kalesine 3 pasta gelmesi aslında maçın özetiydi.

Galatasaray rahat top yapıyordu, zorlanmıyordu, bunu da rakibine gösteriyordu. Yasin'in golü bu 5 dakikalık özet görüntüden sonra geldi adeta..

Alanyaspor asla kolay mağlup edilecek bir takım değil. Çünkü oyun karakterlerinde pes etmek yok. Dün golden sonra Galatasaray kalesine sıkça gelmeleri de bu yüzden...

Dünkü maçın en kilit oyuncusu da Gary Rodriguez. Kayserispor lu Mendez ile oyun stilleri çok benziyor. Saha görüşü mükemmele yakın.

.Özellikle onun çabaları ile Gomis ve diğer oyuncular ile Galatasaray müthiş pozisyonlar buldu maçta.. Gomis 'in golünden sonra Galatasaray önümüzdeki maçlara bakmaya hazırlanıyordu artık..

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..