Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '11

 
Kategori
Sinema
 

Ferzan Özpetek sineması

Ferzan Özpetek sineması
 

Ferzan Özpetek yurtdışında ülkemizden daha çok tanınan ve filmlerine çok daha fazla değer verilen başarılı bir yönetmen. Hamam filmi ile hem büyük övgüler almış hem de ciddi eleştirlere de maruz kalmıştı. Harem Suare adlı filmi ise sanırım yönetmeni Türkiye sınırlarının dışında kalmaya zorunlu bırakan bir film oldu. 

Ferzan Özpetek yaşam tarzını, hayat görüşünü filmlerine çok başarılı bir şekilde aktaran ve bu duygusal yapıyı, kurguyu aynı şekilde de izleyecisine geçirmeyi başarmış bir yönetmen olduğunu düşünüyorum. Ferzan Özpetek'in tüm filmlerini izlemiş biri olarak şunu çok açıkça dile getirmek mümkün ki, bir filmin Ferzan Özpetek filmi olup olmadığını anlamak benim gibi yönetmenin filmlerini takip edenler için anlaşıması çok da zor olmayan bir durum. Bazı şifreler var filmelerinde, belirli temalar var, oynayan oyuncular değişse bile, senaryo farklı bile olsa siz bunu hemen çıkarabiliyorsunuz. Ortada yabancı olmayan çok tanıdık gelen noktalar var. 

Ferzan Özpetek sinemasında gördüğüm en güzel noktalar farklı inançlara, farklı tercihlere sahip kişilerin hep bir arada toplanabilmeleri ki bu noktada filmlerinin vazgeçilmez yemek sahneleri bu açıdan artık klasik sayılabilir, o kişilerin aşklarını, acılarını hep beraber yaşayabilmeleri ve bizlerinde bu sahneleri izlerken kendimizden de birşeyler bulduğumuz anlardır. 

Henüz Ferzan Özpetek sineması ile tanışmamış olanlar için Cahil Periler, Bir Ömür Yetmez, Serseri Mayınlar, Harem Suare ve Hamam filmerini özellikle görmelerini tavsiye ederim. 

 
Toplam blog
: 11
: 343
Kayıt tarihi
: 17.04.08
 
 

Yaşamı paylaşmayı sevenlerle buluşmak, yeni fikirleri, düşünceleri tartışıp dünyamızı zenginleştirme..