Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Festival başlıyor...

Festival başlıyor...
 

ankara-bel


Yaz geldi festivallerin ardı arkası kesilmiyor. Her ilde olduğu gibi başkentimiz Ankara' da da coşkulu günler devam ediyor. Güzel ilçelerinde olan festivalleri bir nevi tamamlayıcı olarak gerçekleştirilen ve yıldız yağmurunun gerçekleşeceği Büyük Ankara Festivalinin start almasına az kaldı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin İlkini Geçtiğimiz Yıl Gerçekleştirdiği Türkiye’nin En Büyük Festivali “Büyük Ankara Festivali” 3-12 Temmuz Tarihleri Arasında Başkenti Sallayacak
-Gündüz Ayrı, Gece Ayrı Eğlencenin 10 Gün Boyunca Tek Adresi Olacak Büyük Ankara Festivali’nde Başkentliler Giyimden Gıdaya Kadar Keyifli Ve Hesaplı Alışveriş İmkanının Yanısıra, Biribirinden Değişik Yüzlerce Stantta Günboyu Eğlenceye Doyacaklar


Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Büyük Ankara Festivali”, 3-12 Temmuz tarihleri arasında Başkenti sallayacak.
Atatürk Kültür Merkezi’nde (Eski Hipodrom Alanı) yapılacak olan festivalde Başkentliler birbirinden değişik ürünlerin yer aldığı yüzlerce stantta gıdadan, giyime kadar her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek üzere özel olarak hazırlanan sokaklarda hem keyifli, hem de hesaplı alışveriş imkânı bulurken, gün boyu düzenlenecek etkinliklerle eğlenceye, her akşam ayrı bir starın vereceği konserlerle de müziğe doyacaklar.
Gündüz ayrı, gece ayrı eğlence dolu saatler yaşayacak olan vatandaşlar, dev Hipodrom alanının her noktasında oluşturulan birbirinden değişik yüzlerce etkinlikle coşku dolu günler yaşayacaklar. 7’den 70’e tüm Başkentli vatandaşlar, düzenlenecek konserler öncesinde uluslararası folklor ekiplerinin oyunlarını, çeşitli gösteri gruplarını ilgiyle izleyip, alışveriş yapmanın keyfini yaşarken, çocuklar da düzenlenen yarışmalara katılarak, tatillerini doyasıya yaşayacaklar.

GIDADADAN GİYİME İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ İMKANI
3 Temmuz Cuma günü çeşitli sebeplerle tatile gidemeyen Başkentliler başta olmak üzere, Ankara’ya gelen konuklara da kapılarını açacak olan Büyük Ankara Festivali’nde tüm vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış sokaklarında birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkânı da bulacaklar.
Ankara Ticaret Borsası, Ankara Sanayi Odası, Ayakkabıcılar ve Çantacılar Meslek Odası, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ve GİMAT esnafı başta olmak üzere birçok meslek ve esnaf odasının da kapılarını açacağı festival alanında, tüm vatandaşlar keyifli ve hesaplı alışverişi de doyasıya yaşama fırsatı elde edecekler. Festivalin büyüklere hitap eden ve en çok ilgi göreceği planlanan etkinliği olarak sayılan alışveriş sokaklarında, birbirinden değişik ürünlerin sergilendiği ve vatandaşlara satıldığı standlarda outlet (indirimli) alışveriş imkanıyla gıdadan, giyime kadar birçok ihtiyacını karşılayabilecek olan Başkentliler, hesaplı alışveriş imkanı da bulmuş olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 3-12 Temmuz tarihleri arasında AKM alanında, Cumhuriyet tarihinin en büyük festivalini ikinci kez gerçekleştirileceğini belirterek, tüm Ankaralılar başta olmak üzere, tatillerini Başkent’te geçirmek isteyen vatandaşları da festivale davet etti. Başkan Gökçek, 10 gün boyunca Türkiye’nin en büyük starlarının Ankaralılarla buluşacağını da belirten Başkan Gökçek, bu yıl da ücretsiz oyun aletlerinde çocukların çılgınca eğleneceğini ve düzenlenecek yarışmalarda binlerce top ve oyuncak dağıtılacağını kaydetti. Başkan Melih Gökçek, “10 gün boyunca Türkiye'nin en büyük 18 starı sizlerle buluşacak. Çoluk çocuk herkes bu festivale katılacak. Çünkü öyle eğlenceler ve gösteriler var ki, mübalağa etmiyorum hayran kalmamak elde olmayacak. Cumhuriyet tarihinde böyle bir festival yapılmadı. Sabahtan akşama kadar eğlenceye doyacak olan vatandaşlarımız, festival boyunca ucuz ve kaliteli alışverişin de keyfini çıkartacak” dedi.

Büyük Ankara Festivali, 3 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Zafer Çarşısı önünde oluşturulacak kortejin Kızılay’a yürüyüşü ile başlayacak festival, Hipodrom alanında oluşturulan yüzlerce stantta yer alan birbirinden değişik, eğlenceli ve keyifli aktivitelerle 10 gün boyunca Başkentlilere Ankara’da tatil keyfi yaşatacak.

ANKARA GECELERİ KONSERLERLE ŞENLENECEK
Gündüzlerini dev alanda oluşturulan ve her noktasında ayrı bir eğlencenin yaşanacağı festivalde geçirecek Başkentliler, akşamları da ayrı sanatçıların yer alacağı konserlerle coşacaklar. 18 ayrı sanatçının Ankara gecelerine sesleriyle renk vereceği festival kapsamında ayrıca Behzat-Süheyl Uygur kardeşler de şovlarıyla, Karadeniz Folklor ve Kolbastı Ekibi de gösterileriyle Başkentlilere unutulmaz geceler yaşatacak. Festivalin açılış günü olan 3 Temmuz Cuma günü ünlü sanatçı Serdar Ortaç’la ilk gün heyecanını üzerlerinden atmak için bir araya gelecek olan Başkentliler, 10 gün boyunca her akşam konserlerle Ankara gecelerini renklendirecekler.

Her gün birbirinden ünlü sanatçıların Başkentlilerle buluşacağı konser programı şöyle:

3 Temmuz Cuma
Serdar Ortaç
4 Temmuz Cumartesi
Yeşim Salkım ve Kıraç
5 Temmuz Pazar
Demet Akalın ve Kutsi
6 Temmuz Pazartesi
Mustafa Sandal
7 Temmuz Salı
İsmail Türüt, Zeynep Başkan, Gökhan Birben
8 Temmuz Çarşamba
Ebru Gündeş
9 Temmuz Perşembe
Zara ve Uğur Işılak
10 Temmuz Cuma
Ferhat Göçer
11 Temmuz Cumartesi
Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan,
209 gelin ve damadın düğün töreni
12 Temmuz Pazar
MFÖ Konseri


Kaynak: ankara-bel

 
Toplam blog
: 57
: 2010
Kayıt tarihi
: 26.03.09
 
 

26 yaşındayım (06.02.1984) Ankara'da ikamet etmekteyim. İşletme Fakültesi mezunuyum. Özel bir şirket..