Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Festival başlıyor

Festival başlıyor
 

Festival Afişi


5- 20 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali biletleri 22 Mart'ta satışa çıkıyor. Her geçen yıl , bir önceki yılın izleyici rekorunu kırmayı başaran festivalde bu yıl 200 film yer alıyor.

Festival Lübnan-Fransız yapımı, yönetmen Nadine Labaki imzalı “Karamel” isimli filmin gösterimi ile başlayacak. Sibirya Ekspresi , Yitirdiğimiz Şeyler , Aşkın Peşinde , I'm Not There , Duygusal Hesaplar usta yönetmen ve ünlü yıldızlarıyla öne çıkan filmlerden birkaçı.

Film gösterimleri, Beyoğlu’nda Emek, Fitaş 1, Atlas 1 ve Atlas 2, Beyoğlu ile Kadıköy’de Rexx sineması olmak üzere toplam 6 sinemada gerçekleştirilecek.Bilet fiyatları tam 10 YTL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 7 YTL olurken, hafta içi seansları ve Türk filmleri 3, 50 YTL’ye izlenebilecek.

Her yıl Türk Sineması'na imzasını atan sanatçılara verilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl Ekrem Bora, İzzet Günay ve Ediz Hun' a verilecek.4 Nisan Cuma akşamı yapılacak İstanbul Film Festivali Açılış Töreni'nde ödülleri takdim edilecek. Sanatçıların oynadıkları Soğuktu ve Yağmur Çişeliyordu , Vesikalı Yarim ve Hıçkırık adlı filmler festival programında yer alıyor.

Sergiler , sinema dersleri , söyleşiler, parti ve konserler , kısa film gösterileri ile zenginleştirilen festival bu yıl da oldukça renkli geçeceğe benziyor.

Festival programı için : www.iksv.org/film/index.asp

İyi seyirler.

 
Toplam blog
: 60
: 1208
Kayıt tarihi
: 11.06.07
 
 

Memnun oldum... Ben de Didem :) İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'da yaşamayı seviyorum. Yoğun yaşam t..