Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Fethiye'de tatil yapmanın püf noktaları

Fethiye'de tatil yapmanın püf noktaları
 

Fethiye


Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinden birisi olan Fethiye, tarihi değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri, koyları, plajları ile tatilcileri hayran bırakıyor. Ülkemizin bu eşsiz cennetini keşfetmek isteyenlere Fethiye'de seyahat etmenin püf noktaları hakkında bilgiler vermek istiyorum.
 
Fethiye ve Ölüdeniz bir bütün şeklinde değerlendirmenizi kesinlikle öneriyoruz. Fethiye merkezinden 15 km uzaklıkta olan Ölüdeniz tam bir doğa cenneti. Bu yüzden konaklama için Ölüdeniz tarafında bir tesis seçmeniz bu muhteşem doğal güzellikler ile iç içe bir tatil geçirmenize imkan tanıyacaktır. 
 
Blue Lagoon olarak bildiğimiz yerel halk tarafından Kumburnu plajı denize girmek için muhteşem bir yer yine bir kaç km uzaklıktaki Kıdrak plajı denize girmek için seçebileceğiniz bir diğer muhteşem plaj. Bakir cennet Kelebek vadisi hem denize girmek hem de binlerce tür kelebeği keşfedebileceğiniz muhteşem bir yer. Görmeden asla dönmeyin. Tekne turu ile onlarca ada ve koyu keşfedebileceğiniz mutlaka Ölüdeniz'de tekne turu yapın. Ölüdeniz ile bütünleşen yamaç paraşütü katılabileceğiniz aktivitelerin en başında olmalı.
 
Fethiye ile Ölüdeniz arasında bulunan Kayaköy görmeniz gereken önemli antik kentlerden birisi.  Yine Fethiye şehir merkezinde Old City denilen Paspatur hem gece hayatı hemde Fethiye mimarisi hakkında bilgiler bulabileceğiniz yer. 
 
Fethiye şehir merkezinden kalkan 12 adalar tekne turu ile muhteşem ada koylarda yüzme fırsatı edinebilirsiniz. 
 
Saklıkent, Xhanstos, Tlos, Pınara görmeniz gereken en önemli gezi yerleri arasında. Fethiye şehir merkezinden bir kaç km uzaklıkta ki Gemile, Samanlık, Kuleli koyları yeşil ile mavinin ahenkli dansına tanık olabileceğiniz harika yerler.
 
Fethiye Göcek arasında bulunan Günlüklü ve Katrancı koyları tam bir doğa harikası. Siz siz olun Fethiye'yi tanımak için geçiyordum uğradım yapmayın, Fethiye tatili için en az bir haftanızı ayırın. Çünkü Fethiye'de keşfedecek çok yerler bulunuyor.   
 
 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..