Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
Kültürler
 

Fethiye Kültürüne hizmet edenler

Fethiye Kültürüne hizmet edenler
 

Fethiyeli Eğitimci yazar Ünal Şöhret Dirlik görülüyor.


Egemizin güzel ve şirin ilçelerinden biri olan Fethiye bir kültür merkezidir. Fethiye Muğla ilimize bağlı denizi ve ormanıyla aynı zamanda turizm bakımından günden güne gelişen bir ilçedir. Birkaç kez çeşitli etkinlikler dolayısıyla Fethiye’ye gitmek kısmet oldu. Çok çalışkan ve mesleğinin hakkını veren Fethiye Belediye Başkanı Sayın Behçet Saatçi zaman zaman Fethiye’de Kültür, sanat ve edebiyat etkiliklerini hazırlıyor, en son 4. Uluslararası Halk Kültürü Araştırmaları Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ile birlikte hazırladıkları etkinliklerine  ( 20-24 Mart 2013 ) tarihlerinde bu etkinliklere davetli idim. Yurtiçinde ve yurtdışından 100’e yakın bilim adamı ve araştırmacı yazarlar katılmıştı. Bunları daha önce Milliyet Blog’ta detaylarıyla anlatmaya çalışmıştım.

Aşağı yukarı 1965 lerden beri Fethiyeli araştırmacı eğitimci yazar Ünal Şöhret Dirlikle tanışıyor ve birçok kez de çeşitli etkinliklerde bir araya geldik. En son Ekim 2013 ‘te Denizli / Acıpayam’da  Dr. Tahir  Kusi Makal Anma törenlerinde bir araya gelmiştik.  Ünal Şöhret Dirlik başarılı öğretmenliğinin yanında bugüne değin 30 yakın kitaba imza atmış ve Fethiye’nin adını Anadolu’ya taşımış bir eğitimci yazarıdır. Ondan aldığım bilgilere göre dünden bugüne Fethiye Kültürüne hizmet eden şair ve yazarlarımızın adlarını şöyle sıralardı: Ünlü ve ünsüz olanları hemen aklımıza gelenleri yazıyorum:

Yunus Nadi, Nadir Nadi, Doğan Nadi,  Ece Temelkenar, Salim  Şengül,Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sami Karaören,  Ünal Şöhret Dirlik, Şengül Saatçı ( Alacaklı), Sami Gökmen, Birdal CanTüfekçi, Recai Şahin, Şükran Akkanaç, Orhan Tez, Esat Tez, Cahit Beğenç, Şafak Ahmet Deniz, Muammer Deniz, Ahmet Günday, Musa Seyirci, Nahide Çelebi, Yıldız Özdemir, Coşkun Bulut, Osman Derin, Ramazan Kıvrak, Nurettin Göztepe, Nunettin Aktaş, Bülent Aksoy. Cahit Yargıcı, Ercan Karadenizli, Cahit Özkanlı, Safire Kaplan, Sadettin Yalçın, Şahsene Camız, Emin Ekan,S elman Eksik, Sebahat Genç Akay, Sabri

Kuşkonmaz, Naciye Dinçer İbrahim Malkoç, Özgür Devrim Kurt, İlhan Koyuncu, Ümmü Gülsüm Çelik, Hasan Keçeçi, Hacer Özütok, Selim Şengil, Emine Çakır, Hamit Keskin, Birol Ganioğlu Hatice Kışlak, Zeynep Yalçınkaya, Feyzullah Arslan, Halil Dirmili, Necati Ocakçı, Sadettin Yapıcı, Bekir Özkan, A.İlhan Özdilek. Pınar Gün, Davut Fen, Leyla Gökdemir.

Gazeteler ve Dergiler:Beşkaza, Gerçek, Gözde, Akdeniz, Dost, Günlük, Güncel, Fethiye, Fethiye Güncel, Mendos, Fethiye, Yaşam, Endüstri, Fethiye Aktüel. gibi dergiler de yayınlanmıştır.  

Yukarıda adlarını yazdıklarımın çoğunun / sahibinin birbirinden güzel ve nitelikli eserleri vardır. Her biri kendi açısından Türk kültürüne hizmet vermektedir. Aramızda bugün olmayanları da vardır. Onları da saygıyla ve rahmetle anıyorum. Yaşayanlara da daha nice sağlıklı günler ve uzunölürler , bol  eserler vermelerini diliyor ve cümlesine buradan  selam ve saygılar gönderiyorum. 

Abdülkadir Güler 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..