Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Fethullah Cemaati'nin kıskacına girme sırası MHP'ye mi geldi?

Fethullah Cemaati'nin kıskacına girme sırası MHP'ye mi geldi?
 

Değişim mi istiyorlar; yoksa,dümeninde, "Fethullah hocanın" olduğu "okyanus gemisine" tayfa olamak mı istiyorlar?(yani mecazen)


ÖNCE AKP, SONRA CHP VE NİHAYET MHP...

AKP uyandı ve Cemaat kamburundan kurtuldu, ilgisini kesti... CHP, fazla düşünmeden hemen biat etti... Ama, MHP, dişli çıktı... Sanırım, Devlet Bahçeli, bu kıskaca girmeyecektir.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Bizim Paralel'e teslim edecek partimiz yok" dedi ve ilave etti; "MHP'ye nüfuz etmek isteyen okyanus ötesi kaçkınlarının mutluluğunu ibretle izliyorum. Bunlar, dini paraya dönüştüren, imamlığı şirkete çeviren, ABD'nin kuklası, İslamiyet'in yüz karasıdır"...

Bahçeli'nin bu sözleri, hiç düşünmeden Gülen Cemaati'ne  biat eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na kapak olmuştur sanırım...

*

Önce, biraz gerilere gidelim ve CHP ile MHP'yi ilişkilendirelim...

28 Şubat öncesinde ve sürecinde, "CHP + Ordu + Yargı" ittifakı vardı. Bu ittifaka, işadamlarının --özellikle İstanbul sermayesinin-- bir şekilde arka çıktığı herkes tarafından biliniyordu.

AKP, iktidar olunca, özellikle iktidarının ikinci döneminde sonra bu ittifakın, "ordu" ve "yargı" kanadı saf dışı kaldı...CHP'nin yanında tek "ittifak unsuru" olarak "İstanbul sermayesi" kalmıştı...

Yalnızca "ekonomik ittifakla" bir yerlere varılamayacağını anlayan CHP, "siyasi ve sosyal yandaşı" fazla olan bir "siyasi ittifak" arayışına girdi.

Aslında, CHP'nin, bunun için fazla uğraşmasına gerek yoktu...Çünkü, AKP'nin sırtından attığı  "Gülen Cemaati" hemen yanı başında idi...

*

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, bu ittifak için iyi bir fırsattı...Kılıçdaroğlu, toplumun önde gelen  sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yaparak aday tespitine çalışırken kulağına bir isim fısıldandı...

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı aday arayışına hemen son verdi ve kulağına fısıldanan isimin "İslam kimliği" nedeniyle de, hemen MHP lideri Bahçeli'ye koştu...

Bahçeli, belediye başkanlığı seçimlerinde, CHP ile ittifak yaparak, Ankara Belediye Başkanlığı'nı kaybettiğini unutarak, "Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmasın da, kim olursa olsun" düşüncesiyle, CHP'nin önerdiği isim üzerinde anlaştılar... Kendi partilerinin milletvekillerine bile haber vermeden  bu ismi "çatı adayı" olarak seçmenlerine sundular...

Çünkü, o sıralarda, Devlet Bahçeli de, "bazı  milletvekillerinin seks kasetlerinin bulunması" nedeniyle Cemaat tarafından korkutulmuştu.

MHP ise, bu kadarla kalmadı ve "Mısır kültürü ile yetişmiş, Türkiye yabancısı bu ismi" partisine milletvekili olarak katmıştır.

Sanırım şu anda, MHP lideri Bahçeli, yaptığı bu yanlış için büyük bir pişmanlık duymaktadır....

*

MHP, büyük bir kumpasla karşı karşıya....

MHP'yi, Gülen Cemaati'nin--ya da yeni adıyla Paralel Yapı'nın-- kıskacına sokmak isteyen ve Cemaatin kayığına binerek kürek çekmek isteyen kimdir bu kişiler?

Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan... Dün akşam, bir televizyon kanalında konuşmasını dinlediğim--akademisyen kimlikli-- Ümit Özdağ'ı şimdilik, bu üçlünün dışında tutuyorum (Çünkü o, partiye "genel başkan" olmak için beklemektedir)

Bu üçlünün yapmak istediği, MHP'de "yeni bir siyaset üretmek" midir; yoksa, CHP ve HDP ile ittifak kurup, Cemaat'in güdümünde bir "birliktelik" sağlayarak iktidara oynamak mıdır?

Yoksa, öteden beri CHP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itibarsızlaştırmak, devletin Paralel Yapı ile mücadelesini zaafa uğratmak şeklindeki girişimlerine ortaklık etmek midir?

Yoksa, son genel seçimlerde, Paralel Yapı'nın isteği olan; ama Devlet Bahçeli'nin "ben yılanla aynı torbaya girmem" diyerek gerçekleşmeyen "CHP + HDP + MHP" koalisyonu kurmak mıdır?

*

MHP içindeki muhaliflerin olağanüstü kongre talebiyle açtığı ve Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nce karara bağlayan davanın gerekçesini hızla açıklamasına, "Hakim paralel bir hassasiyet mi göstermiştir" diyerek tepki gösteren MHP'nin avukatı, "yargıya tesir etmeye çalışan aktörlerin olduğunu" belirterek, "Türk milleti ve MHP büyük bir kumpasla karşı karşıya"(3) olduğunu ifade etmiştir.

*

Görünen köy kılavuz istemez... MHP'ye, okyanus ötesinden gelen emirle bir "operasyon" yapılmaktadır...

Bu operasyonun nedenlerinden biri de, Devlet Bahçeli'nin, terörle mücadeleye tam destek vermesidir...

Ama, MHP lideri Devlet Bahçeli, direnecek ve bu operasyonu önleyecek; dümeni Fethullah'ın elinde olan gemiye tayfa olmayacaktır...

cdenizkent

_________________ :

(1) Ankara DMG Başsavcılığı Raporu'ndan, Sabah Gazetesi, 1 Eylül 2000

(2) Ankara DMG Başsavcılığı Ek İddianamesi'nden, Milliyet Gazetesi, 5 Ocak 2001

(3) "Milliyet.com.tr", 12 Nisan 2016

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..