Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Fethullah Gülen'in fotografına baktığımda..

Fethullah Gülen'in fotografına baktığımda..
 

Atatürk'ten başlayarak Cumhuriyet tarihimizin gelmiş geçmiş Cumhurbaşkanlarımızın resimlerine şöyle bir göz gerdirdim.

Demokrasiyi yaralayan darbeci Evren dahil, İnönü, Bayar, Gürsel, Sunay, Korutürk, Özal, Demirel ve Sezer, bana göre gerçek Atatürk ilkeleri savunucuları profili çizerlerken, Sayın Gül'de aynı profili üzülerek söylüyorum göremedim, hissedemedim.

Gül'ü Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıyan her nekadar TBMM olsa da asıl taşıyıcı unsurun Washington olduğunu biliyoruz. Geçmiş Cumhurbaşkanlarımız için de aynı şeyi söylemek mümkün.

Peki neden Gül ve Erdoğan?

Nedeni çok açık, ABD'nin Büyük Orta Doğu Proje bağlamında önemli figür olmaları.

Amaç, Orta Doğu'ya hem Müslüman, hem de Demokrat ve güçlü bir Türkiye fotografı sergilemek ve Orta Doğu'yu değiştirmek, ardından da petrol hisselerini  yükseltmek ve ele geçirmektir.

Hal bu iken Ak Parti'nin uzun süre iktidarda kalabilmesi için mutlak olan Cemaat desteği olmazsa olmaz ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla dıyaloglu çalışabilmesi için de Gül'ün Cumhurbaşkanı olması kaçınılmazdı.

Şimdi genel profili şöyle bi incelemeye çalışalım..

90 yıllık, Atatürk ilkeleri ile donatılmış kocaman bir genç Cumhuriyet ve 2011 Türkiye'sinde Cemaat destekli bir Başbakan ve Cumhurreis.

Evet, Fethullah Gülen ülke ile ilgili kararlarda direkt olarak etkilemesi tabiki mümkün olmamakla beraber, endirekt etkilemiş olduğu yazılıyor-çiziliyor. Zira Gül, Erdoğan ve Arınç, Fethullah Gülen Cemaati ile yakınlığı bilinen isimlerdir.

Gülen, devletin işine karışmakla kalmıyor, dizi filmleri bile eleştiriyor. Bırak da izninle film eleştirmenleri eleştirsin o tür konuları. Daha da doğrusu izleyici eleştirsin, doğruyu bulsun değil mi?

Valla, Fethullah Gülen'in fotografına baktığımda kendimi hiç iyi hissetmediğimi söyleyebilirim.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..