Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Sinema
 

Fetih 1453 filmi yeni fragmanı umutları kırdı

Fetih 1453 filmi yeni fragmanı umutları kırdı
 

Filmden Sultan Mehmet Han Karesi


Şubat ayında vizyona girecek olan Fetih 1453 filminin merakla beklenen full fragmanı yayınlandı. Filmden çarpıcı sahneler içeren tanıtım fragmanında başarılı sahnelerin yanında 'bu olmamış' dedirten efektler de adeta umutları yıkan görüntüler oldu. 2011 Aralık ayında filmin ilk fragmanı yayınlanması ile heyecan yaratan Fetih 1453 dev bir bütçeye sahip olsada, görüntülerden anlaşılacağı üzere bir arpa boyunun yarısını anca katetmiş bir film olarak raflara kalkacak.

Fetih 1453 filmi ile ilgili bu düşüncelerde umarız yanılırız. Umarız film çığır açar, Hollywood'a girer, En İyi Yabancı Film Oscar'ını alır da bizde yerin dibine gireriz. Ama görünen o ki 17 milyon dolarlık bütçe bu filme ya yetmemiş yada kaderimizden bir parça olarak Fetih 1453 filmine de yansımış. Yani bütçe har vurup harman savrulmuş...

Fetih 1453 filminde İstanbul'un fethi sahnesi için dev rakamlar telafuz edildi. Hem maddi hemde oyuncular açısından. 25 bin figuran, sadece o sahneye harcanan 10 milyon dolar ve daha birçok istatistik. Fakat bunların yanında yine de gidilesi izlenesi bir film. İstanbul'un Fethini bu kadar görsel açıdan zengin şekilde bir 'Türk Yapımı' olarak izleyecek olmak da heyecan verici. Fatih Sultan Mehmet'in 'Ben benden önceki Sultanlara benzemem, ben Sultan Mehmet Hanım' sözleri şimdiden tüyleri diken diken ediyor. Fakat gerçekçi olursak beklentileri de yüksek tutmamak lazım.

Fetih 1453 Oscar töreninin yapıldığı stüdyoda galası ile büyüleyecek. Birçok Hollywood Starı da geceye katılacak. Göğsümüzü kabartacak. En azından daha önce topraklarımızda yaşanan efsanelerden birini biz çekmiş olacağız. Gavur ellere bırakmamış olacağız. Film için fragmandan gördüğümüz kadarıyla iyi de kötü de eleştiriler duyacağız, Hollywood starlarından. 17 Şubat'ta vizyona girecek Fetih 1453 filmi ne kadar devrim yaratacak izledikten sonra göreceğiz.

 
Toplam blog
: 5
: 4802
Kayıt tarihi
: 07.12.11
 
 

Livka Business Team IT Director Müzik - Bas Gitar, SEO, Teknoloji ve Ziraat ... Tasarım, İnov..