Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Fezleke Kılıçdaroğlu'na yarar mı, zarar mı ?

Fezleke Kılıçdaroğlu'na yarar mı, zarar mı ?
 

Bir Fezlekedir aldı yürüdü. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez  olmuş gibi lanse edilmesi belki de  fezlekeyi hazırlayanların da beklemediği bir yola soktu olayı. Ama gerçek olan bir nokta var ki Parti içi muhalefetle uğraşan, koltuğu sallanan Kemal Kılıçdaroğlu için yarattığı mağduriyet kendisi için oldukça faydalı oldu. Hatta fezleke -teşbihte hata olmaz- AKP' ye seçim kazandıran askeri  muhtıra dopinglerini hatırlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında ki halleri, aslında fezlekeden korktuğunun değil gayet sevindiğinin ifadesiydi. Heyecanlı ve gayet  hareretli  konuşmasını bir de kağıda bakmadan yapabilseydi, hatta gözleri dolup sesi titreseydi daha etkili olabilirdi ( Bu göz dolması işi  özellikle çok tutuyor!).

Siyaset biraz da fırsatları kullanabilme sanatıdır. Fezleke fırsatını Kemal Kılıçdaroğlu şimdilik iyi kullanıyor. Hatta belki birkaç gün gözaltına alınması ya da Başbakan gibi birkaç ay cezaevi görmesi iktidar yolunu bile açabilir kendisine. Bu durumda, artık CHP'nin başında olması tartışılamaz hale gelir ve alternatifsiz halde tek adamlığı da uzun yıllar yaşayabilir.

Yanlız buradaki mesele Fezlekeyi hazırlayanların ya da hazırlatanların ne düşündüğü. Artık mağdur olmanın Ülkemizde en çok siyasi prim getiren durum olduğu malum. Halkın damarına basarsanız ters tepiyor, bu çok kez tecrübe edilerek kesinlik kazandı. Şimdi esas soru Fezleke Kemal Kılıçdaroğlu' na prim kazansın diye mi hazırlandı yoksa biri Don Kişot acemiliği mi sergiledi? Ya da Başbakanla ipleri kopardığı söylenen cemaat, Kılıçdaroğlu'nu mu hazırlamaya başladı?

Sağa sola dava yağdıranlar acaba bu işi hakikaten "Hukuk Kurumlarının aleyhine bu şekilde konuşulmaz" ı göstermek için mi yaptı yoksa artık bir şehir efsanesi haline gelen "Amerikadan icazet alma" durumu dile getirilen  Kılıçdaroğlu için atağa mı kalkıldı? İş siyaset olunca her şey geliyor insanın aklına...

Tabii  bunların hepsi komplo teorileri. Lobiciliğin bile profesyonel kurumlarla yapıldığı günümüzde komplolara rağbet bayağı arttı. Birileri ya çok iyi senaryolar yazıp yürürlüğe koyuyor, ya da bizim gibi aklı evveller basit mevzuların altında ha bire birşeyler arıyor.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..