Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

FIFA U20 2013 Dünya Kupası Türkiye'de yapılacak. Şehirler arasında İzmir ve Ankara yok!!!

FIFA U20 2013 Dünya Kupası Türkiye'de yapılacak. Şehirler arasında İzmir ve Ankara yok!!!
 

2013 yılında düzenlenecek FIFA 20 yaş altı Dünya Kupasına Türkiye ev sahipliği yapacak. U20 turnuvalarının en önemli özelliği gelecekte yıldız olacak oyuncuların ilk parladığı, kendisini ilk gösterdiği platform olma özelliğidir.

Ülkemizde düzenlenecek bu turnuva için 7 şehir seçildi.  FIFA tarafından yetkilendirilen komite bu şehirleri gezerek notlar verdi. FIFA tarafından değerlendirilen bu notlar sonrasında nihai karar verilerek 2013 20 yaşaltı Dünya Kupası'nın ülkemizde yapılacağı kesinleşti.

Dünya Kupası için seçilen 7 şehir; Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize, Trabzon.

Yetkilere burdan sesleniyorum. Bu şehirler arasında ülkenin başkenti Ankara ve Egenin incisi İzmir neden yok?

Sorun bu şehirlerdeki mevcut stadların kötü durumu ise federasyon olarak özür kabahatten daha büyük olur. Hava şartları dense Antalya 40 derecenin üzerinde o neden tercih edildi. Dünyanın dört bir yanından gelecek ekipler için Bursa ve Rize şehirlerinde havalanı bile yok. (Bursadaki havaalanının kullanılmayacağı, İstanbul üzerinden karayolu ile ulaşımın sağlanacağı aşikar).

Bu şehirleri hangi kıstaslara göre belirlediler, İzmir ve Ankara neden tercih edilmedi, bu şehirlerin seçilmesinde siyasi iradenin etkisi oldu mu benim için cevap bekleyen sorular...

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..