Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Deneme
 

Fikir Cimnastiği..

Fikir Cimnastiği..
 

Ihlamurlar çiçek açmış...

Parçalı bulutlu bir gökyüzü. Yarı güneşli bir gün.Güneş, saklambaç oynayan okul çocukları gibi, bi açıyor, bi saklanıyor, bulutların arkasına. Rüzgar sıcak mı essem, serin mi kalsam kararsızlığı içinde. Bazen serin bir rüzgar yalıyor yüzümü, sonra sıçak bir esinti, okşuyor yanaklarımı. Arasıra yağmur taneleri dökülüyor bulutların arasından. Yamur yüklü bulutlar kucaklaşınca gökyüzünde, şimşek çakıyor, gök gürlüyor, dağın zirvesinde.

Ormanın derinliğinde, kırçiçekleri ile bezeli çayırların arasında yılkı atları oynaşıyor. Yağan yağmura, çakan şimşeğe, gürleyen gök gürültüsüne aldırmadan. Yürekleri kimbilir nerde? Hayalleri kimlerle birlikte?

Bahar son günlerini yaşıyor. Otlar taze. Çicekler canlı. Böcekler hareketli.

Ihlamurlar çiçek açmış.. Mis gibi kokuyor. Kirazlar dallarında çeçit, çeşit meyvalarla görücüye çıkmış genç kız gibi süzülüyor. Gelip geçenlere el sallıyor. Erikler sulanmış, yeni dünya ayva gibi sarımı sarı.

Dağ laleleri, sümbüller, zambaklar, papatyalar baharı bitmeyecekmiş gibi yaşamanın keyfini çıkartıyorlar.

Sessiz yürüyüşe çıkmış, atlı karıncalar. Toplu sözleşme imzalayacak emekciler gibi. Kelebekler, uğurböcekleri, bal arıları, daha birçok kanatlı uçuyor kır çiçekleri arasında.

Serçeler, güvercinler, saksağanlar, kargalar kanat çırpıyor, gün içinde.

Kınalı keklikler ötüşüyor yamaçlarda. Tavşan yavruları yuvasında annesini bekliyor. Tilkiler kurnaz mı kurnaz avının peşinde.

Ya ben neredeyim? bunların neresinde? İşte bu soru cevapsız. Bazen çayırın çimenin üstünde, bazen kırçiçeklerinin arasında bazende gömülmüşüm hayallerimin içine.. Hayel ile gerçeğin kesiştiği yerde. Ne bir adım önde, ne bir adım arkada. İşte orda bir yerde. Taaa uzaklarda.....

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..