Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Fikir işçileri, Mersin Soda işçileriyle omuz omuza...

Fikir işçileri, Mersin Soda işçileriyle omuz omuza...
 

21 yılın ardından ,Mersin'de üretim yapan Soda sanayi ve kuruluşlarında gerçekleşen ilk greve, Mersin'li  gazeteciler de destek olarak, 'Soda işcisi yalnız değildir' mesajı verdi.

 

Kromsan ve Soda Sanayi işçilerini, grevin 10. gününde ziyaret ederek, destek veren gazeteciler, işçilerin tarafsızca seslerini kamuoyuna ve işverene duyurması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladılar.

 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Birleşik Metal İş Sendikası Yönetimi ve Ülkücü İşçiler Derneği'nin ziyaretlerinin ardından Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da, Petrol İş Sendikası'nı ziyaret ederek grevdeki işçilere destek verdiklerini açıkladı.Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Başkan vekili Mehmet Işık, Başkan Yardımcısı Nevzat Gilik ile Yönetim Kurulu üyeleri Meltem Ahatoğlu ve Esat Durak'ın katıldığı 'dayanışma ziyaretinde' konuşan Başkan Ahmet Ünal, "Soda işçileri yalnız değil, fikir işçileri olarak yanınızdayız" dedi. Gazetecilerin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Petrol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz ise, "Biz sonuna kadar direneceğiz. İşverenler de direnecektir. Ama bizim kaybedecek bir şeyimiz yok, işveren ise deneyimli, emek veren işçisini kaybediyor" dedi.

 

GREV KİMSENİN ARZU ETTİĞİ BİR ŞEY DEĞİL

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Mersin basını olarak grevdeki işçilerin seslerini kamuoyuna ve işverene tarafsızca duyurması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ünal, "Grev hiç kimsenin arzu ettiği bir şey değildir. Grev işçinin son silahıdır. Silahın doğru zamanda doğru yerde kullanılması gereklidir. Şartlar sizi bu noktaya getirdiyse biz de Mersin basını olarak sesinizi tarafsızca kamuoyuna ve işverene duyurmanızda yanınızdayız" dedi.

 

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

Gazetecilere teşekkür eden Petrol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz ise, "Bizim işverene sunduğumuz ve olmazsa olmazımız diyebileceğimiz 4 maddeyi kabul etmediler. Bizler işçi hakkının korunması aşamasında grevin zorunlu olduğunu anlayarak, grev bayrağını çektik. Sonuna kadar direneceğiz. Mersin basınını da yanımızda gördüğümüz için mutluyuz" dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..