Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Eğitim
 

Fikir sahibi Olmanın yolları, Unutmayın Fikri Olmayan İnsan Duruma göre Hareket eder.

Fikir sahibi Olmanın yolları, Unutmayın Fikri Olmayan İnsan Duruma göre Hareket eder.
 

Fikir sahibi olmayan kişiler duruma göre hareket eder.Ünlü bir Filozofun dahiyane sözü.Yani, fikriniz yoksa sizi başkaları yönetir.Aldığınız kararların çoğu dışarıdan ezbere davranışlardır.Çoğunlukla düşünmezsiniz bile fikriniz yoksa ezbere alınmış kararları uygularsınız.

   FİKRİNİzin olmaması düşünmeyide engellediği için düşünmezsiniz.İlerlememiz için fikirlerimizi çeşitlendirmemiz gerekir.Doğa devamlı değişim halindeddir.Yaratıcı olarak çeşitli fikirler üretmezsek değişimlere uyumuda sağlayamayız.Zaman içinde akıl diye gurur duyduğumuz aptallığa dönüşür.,hayat ve türler ölümcül etki gösterir.

   Hepimiz yaşamak ve muvaffak olmak için geniş fikir ve kavram genişliğine sahibiz.Ancak ,fikir çeşitliliği olmadığı durumlarda sıradan fikirlerimiz yararsız hale gelir.,neticesinde rakiplerimize karşı verdiğimiz mücadelede yenilgiye uğrarız. 

     Alman asıllı Phillip Reis 1861 'de müziği aktarmaya yarayan bir makina icat etti.Telefonu icat etmesi için az bir süre gerekiyordu.Almanya'daki bütün iletişim uzmanları onu böyle bir aleti pazarlayamayacaklarını, sadece telgrafın yeterli olduğu yönünde ikna ettiler.Ancak,On beş yıl sonra Alexander Graham Bell telefonu icat etti.

   Fikir üretmediğinizde düşünce tarzınız tekrarlayıcı düşünce tarzına dönüşür.,sıradan fikirlere yönelirsiniz,her zaman aynı düşünürsünüz, bu sizi özgün kılmaz,aynı eski fikirlerle ömür bitirirsiniz.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..