Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '17

 
Kategori
Mizah
 

Fıkra Demeti

Fıkra Demeti
 

Bugün karma fıkra demeti sunuyorum, bu fıkralar içinde Erzurum fıkraları da var. Fıkralarda konular tarafsız bir biçimde ele alınır ve ayrıntılara girmeden işlenir. Toplumsal ve ferdi konuların da işlendiği fıkralar, toplumun aynasıdır. Fıkralarda kişilerin yaşama bakış açıları vurgulanır ve Erzurum fıkralarında şive ile anlatım fıkraya ayrı bir çeşni katar. Yaşamınızdan tebessüm eksik olmasın.

NAHİDE ÇELEBİ

ARAP FIKRASI

Arabistan’da erkeklere entarilerinin altında don giyme zorunluluğu getirilmiş. Adamın birisi donsuz yakalanıp hâkimin karşısına çıkarılmış. Hâkim sormuş: Adın ne?” adam: “Abdül Rezzak”,  “Baba adı ne?” “Abdülmuttalip” “Evli misin?” “Evet,”   “Kaç çocuğun var?”  Adam: “Birinci karıdan 25, ikinci karıdan 20, üçüncü karıdan 15, dördüncü karıdan 21, beşinci karıdan 10” demiş Hâkim: “Yaz kızım Abdül Rezzak’ın don giymeye fırsatı olmadığı için beraatine karar verildi.”

DİŞ AĞRISI

Çok cimri bir adam arkadaşına dert yanıyordu: “Üç günden beri diş ağrısından perişan oldum, azı dişim çürümüş.” Arkadaşı durman kabahat diş doktoruna git tedavi ol” Adam şöyle demiş: “Beni deli mi sandınız oğlum üç sene sonra dişçi çıkacak onu beklemek varken, şimdi durup dururken dişçiye para verilir mi?”

LAYİK

Sıddık emiye sormuşlar “Sıddıh emi”  “ne diyirsen can”  “emi neden Atatürk’ü sevirsen hele bir de allasen” “ola oğul ele sevirem ele sevimki sormayın onun yoluna ölüm nur içinde yatsın çünküm layıklıği getirdi” “laiklik nedir Sıddık baba” “camiye giden camiye layıktır, kerhanaya giden kerhanaya layıktır” meyhaneye giden meyhaneye layıktır”

ORUÇ BOZMA

Bir gün Erzurum kahvelerinin birinde, insanlar iftar vaktinin gelmesini beklerler. İçeriye koşarak kızgın bir şekilde Selo girer ve “Ağabeyiler hele gelin bahın dışarıda gavatın biri herçesin cözi önünde cigara içir, orucini yiyir. Kahveden İsa dayı cevaplar: “Ola Selo dur temam ecele etme ambu çayimi bitirim gelim ona gösterirem gününi.”

SIRA

Temelin çok güzel bir karısı varmış. Köydeki bütün erkekler karısını görünce iç çekerlermiş. Bir süre sonra kadın köydeki erkeklerle beraber olmaya başlamış.
Evin önünde uzun kuyruklar oluşmuş. Bunu gören Temelin arkadaşı Dursun dayanamamış Temele: “Ula Temel karının neler yaptığını görmüyor musun?
Bu kadını neden boşamıyorsun. ? Temel sinirli bir şekilde cevap vermiş:
“Ula kariyi boşayayım de diğerleri gibi sıraya mi gireyim?

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..