Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '09

 
Kategori
Mizah
 

Fıkra

Fıkra
 

Artık konular tükendi. Dağarcıkta ne varsa, ortaya konuldu. Sıra fıkralara geldi. Seçim meydanında kürsüye çıkıp, hiçbir şey söylememek olur mu?
Durumu kurtarmanın en kestirme yolu, fıkra anlatmak. Fıkralar her zaman dinleyici bulur. Daha önce dinlenmiş olsa bile, yalancıktan gülünür.
Başbakan da Nasrettin Hoca fıkraları ile başladı. Kesmezse sırada Temel Fıkraları var. O da kesmezse uydurma Namık Kemal fıkraları ile seçim gününe ulaşır. Başbakan Nasrettin hoca fıkralarını, Deniz Baykal'a uyarladı. Uydu mu? Ee Başbakan söylüyor. Uysa da uydu, uymasa da uydu. Başbakan acaba kendisi için söylenen fıkralardan haberdar mı. Fıkralar İnternette dolaşıyor. İşte en popüler olanlarından biri:
Başbakan ABD gezisinde Başkan Bush ile konuşuyor. Bush:
-Bilim ilerledi. Bilim adamlarımız ölüyü bile diriltiyorlar. Başbakan:
-Bizdeki ilerleme daha değişik. Partililerimiz 100 metreyi 3 saniyede koşabiliyorlar. İkisi de gelişmelerden dolayı birbirlerini kutluyorlar.
Yurda dönüşte, Bakanlar kurulunda Başbakan konuyu bakanlara aktarıyor ve diyor ki:
- Arkadaşlar, yakında Başkan Bush gelecek. Bu yüz metre işini nasıl kıvıracağız? Spor Bakanı diyor ki:-Kolay, Başbakanım. Nasıl olsa Anıtkabir ziyareti olacak. Orada Bush tan Atatürk'ü diriltmelerini istersiniz. Diriltemezlerse 100 metre işinden kurtulursunuz. Atatürk dirilirse de siz zaten 100 metreyi 3 saniyede koşarsınız.
Bu sıralar Başbakan'ı birilerine benzetenlerde oluyor. MHP Gurup başkan vekili Oktay Vural, Başbakanı Peygamber e benzetirken, Fransız gazeteci Jacques Juillard, muhalif basına yapılan baskıdan dolayı, Başbakanı Stalin e benzetti. Umarım birileri de Başbakana benzetir.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..