Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
Mizah
 

Fıkra

Fıkra
 

Temel-Fadime (alıntı)


 Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Olumsuz yaşam koşulları

Sinirlerimizi iyice bozdu, tuzu kuru olanlar hariç. Toplumun büyük bir kesimi stres içinde. Stres sağlığımızı bozan etkenlerden biri. Biraz stresten arınalım, bol, bol gülelim günlere. İşte bir Temel fıkrası, iyi hafta sonları dilerim, sağlıklı mutlu günlere.
 
NAHİDE ÇELEBİ
 
Temel'in kötü huylarından biri de her sabah uyanır uyanmaz, gök gürültüsü kadar yüksek sesle gaz çıkartmakmış. Karısı Fadime de bu densizliğe pek içerler.
“Çözü çikasu heruf, ha pir sabah poyla fosururken, tüm pağursaklarun donuna dökülsun da çör cünunu” demiş.
Derken, Kurban bayramının ikinci sabahı, Fadime mutfakta kurban etlerini ayıklarken ve Temel hala uyurken, Temel'i yola getirme niyetiyle, bir gün önce kurban olarak kestikleri koçun bağırsaklarını toparlayıp bir güzelce Temel'in kilotunun içine koymuş. Az sonra Temel uyanınca, âdeti üzere, keyifle ve gök gümbürtüsü timsali, gaz atınca bir de bakmış ki tüm bağırsakları kilotunun içinde. Şaşkınlık ve korku ile rengi benzi atmış aklı uçup gitmiş. Temel, bir müddet sonra kendine gelmiş, kalkıp tuvalete gitmiş. Epey zaman sonra, sararmış yüzünden soğuk terler damlayarak bitap yorgun bir halde mutfağa gelen Temel: “Haçan dedigun oldi be Fadime fosururken tüm pağirsaklarum külotuma döküldu daa” dediğinde, Fadime: “Oh olsun, ama pağursaklarun çikarken canun da pek yanmiştur be Temel'im” diyerekten gönlünü almaya çalışırken Temel yanıtlamış;
“Yok be Fadime’m, ha çikarkene acumadi da, geri sokarkene neler çektum pir bilsen!!....
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..