Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Futbol
 

Fikret Orman hatalarını kabul ediyor ama!

Fikret Orman, Beşiktaş için çok önemli işler yapıyor. Zor zamanda taşın altına eline soktu ve kulübü kimsenin hayal bile edemediği yerlere taşımak için çalışıyor. Fikret Orman, bir mühendis. Yani bir hesap adamı. Hesap veya kitaba uymayan hiç bir işin içinde bulunmak istemiyor. Planlı olmayı seviyor ve önemsiyor. Günü kurtarmak gibi bir düşünceside hiç yok. Bu nedenle kendine güveniyor. Çok rahat, yaptıklarının hesabını veriyor ve hatalıyım diyebiliyor.

İş yaparken hata yapmak kadar doğal bir şey olamaz. Hata yapmak korkusu ile hiç iş yapmamak başkanın tavrı olamaz. O biliyor ki icraat makamında ve iş yapmak zorunda. Bu nedenle hata yapabileceğini biliyor ve korkmuyor.

Çalışma arkadaşlarının seçiminde önceliği kulüp çıkarlarını düşünmek oldu. Bireysel hesaplar içine girmedi. Kulübün zorluklarını biliyor ve işleri en iyi şekilde yapabilmekten başka bir şey düşünmüyor. Bütün bunlara rağmen kulüp içi muhalefetten şikayetçi olduğunu ve özellikle sosyal platformda haksız eleştirildiğinden şikayetçi oluyor. Başkan bu sitemlerinde haklı, sonuç olarak eleştiriye açık olduğunu ifade ederken karalama yapılmasına izin veriyorum demiyor. 

Yanlışlardan ders çıkarmak önemlidir ve yanlışdan hızlı dönmek daha önemlidir. Gökhan Töre ile anlaşma imzalanmış. Kira sözleşmesinin bir maddesinde oyuncu alınmak istenirse 1 Haziran kadar 7,5 milyon euro bedelle alma önceliği Beşiktaş tadır yazılı. Sorun bu maddede hata burada yapılmış. Bir yıl sonra olacaklar hiç düşünülmemiş. Şartmıydı bu satın alma bedelinin sözleşmeye koyulması. Sözleşmelerde kulüp çıkarları hiç düşünülmüyor. Yada böyle fahiş hatalar yapılıyor. Oyuncunun beğenildiği ve istendiği yerde pazarlıkla ne elde edilir. Birde oyuncunun o kulübe geldiği fiyat var. Pazarlık yapmak bir hata yapmaktan başka bir şey değil. Marka değeri zedeleniyor bu hamlelerle.

Büyük kulüp olmak ve buna uygun davranmak önemlidir. Büyük kulüp oyuncusunun değerini en iyi bilen ve ödeyendir. Katkı alamayacağı futbolcuya ödeme yapmaz. Beşiktaş geçen yıl hiç katkı alamadığı 6 oyuncusuna 10 milyon eurodan fazla ödeme yaptı. Bunların içinde koskoca sezonun çoğunu yedekte geçiren Julien Escude, kavga eden Sezer ile İ.Toraman ve Uğur Boral hatta Serdar Kurtuluş ile Kerim Frei var. Sezon arasında kiralana ve 1,5 milyon euro ödenen Dany ve Jones transferleride yanlıştır. Dany de GS sağlanan avantajda büyük bir hatadır. Borçlu ve finansal zorluklar içinde yaşarken böyle bir paranın FEDA edilemesi düşünülmelidir. Gökhan ın bonservisi için gereken paradan çok daha fazlası çöpe atılmış iken bu yanlış neden niçin yapılmış, önlem almak gerekir. Başkan 2.5 milyon euro tavan ücret ve 35 - 40 milyon euro bütçeden söz ederken bütçenin % 30 unun çöp olmasına seyirci kalamaz.

Beşiktaş'ın elinde Oğuzhan ve Olcay gibi düşük maliyetli starlar bulunmaktadır. Bu oyuncuların takıma katkıları dikkate alındığında pahalı transferlerden uzak durmak ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Bu noktada 2,5 milyon euro tavan ücret kararında direnmek önemlidir. Lescot için dahi bu tavan ücret kararı bozulmamalıdır. Üstelik Lescot tavan ücret ile uzun süreli sözleşme yapmaya uygun değildir. Ligimizdeki diğer takımlar yada Belçika veya Avusturya, Portekiz veya Orta Avrupa'daki ücretler bizden aşağıdadır. Ve buradaki havuzdaki oyuncu sayısı dikkate alındığında doğru oyuncuları bulmak gösterildiği kadar zor değildir.

Transfer kulübün borç batağının tek nedenidir. Başkan bizi araç olarak değil amaç olarak düşünecek oyuncuları almak istiyoruz önemli noktayı işaret etmektedir. Beşiktaş rekabet içinde olduğu GS ve FB yi para harcamayarak ve akılcı transferler yaparak geçebilir. Bu nedenlede  BEŞİKTAŞ formasını   amaç olarak gören oyuncuları bulmak zorundadır.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..