Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '15

 
Kategori
Voleybol
 

Filenin Sultanları Bakü'de Altın Madalya kazanırken.

Filenin Sultanları Bakü'de Altın Madalya kazanırken.
 

Bakü’de düzenlenen 1.Avrupa oyunları ülkelerin ciddi turnuvalar öncesi spordaki durumunu gözden geçirmek için güzel bir fırsattı. Futbolun tatilde olduğu bir dönemde bu tip turnuvalar spordan hoşlananlar için ilaç gici geliyor. Hele voleybol ve basketboldan hoşlanıyorsanız, sonuna kadar heyecan var.
 
Bu oyunlarda bireysel birkaç başarı ve altın madalya dışında pek başarılı olduğumuz söylenemez. Zaten Bakü’deki madalya tablı-osu da bunu yalanlamıyor ancak  sonuna kadar mücedele edip, madalya kazanan tüm  oyuncularımızı kutlamak gerekir. Umut ve kendini geliştirme bakımından o madalyaların bronz olanı bile ilersi için bir moral, bir başarı dopingidir.
 
Bakü Avrupa oyunlarında filenin sultanları çok büyük bir başarı göstererek ülkemizi şeref kürsüsünün üstüne taşıdılar. Bayan voleybol takımımızın diğer maçları gibi finaldeki  Polonya maçı gerçekten muhteşemdi. Grup maçlarında 3-2 mağlup olduğumuz Polonya’ya adeta top göstermedik. O nasıl  muhteşem bir kazanma azmiydi.  Polonya’ya değil set sayının bile en azını veriler. 25-11, 25,19, 25-13 ve  sonuçta 3-0. Darmadağın olan rakip takımın oyuncuları ne yapsa olmadı
 
Bu şampiyonluğun  en güzel tarafı  çok genç ve ilerisi açık olan bir ekip tarafından kazanılmış olmasıdır. Tıpkı takımın coach’u gibi. Kübra, Güldeniz, Naz, Polen, Diclenur, Neriman. Bu muhteşem ekibin  kazanacağı çok kupa veya madalya olacaktır.
 
Bayan  voleybol ve basketbol takımlarımız ülkemizin aydınlık yüzü olarak  gerçekten girdikleri her turnuvada  bizleri başarıyla temsil ediyorlar. Bunda  bu sporlara yatırım yapan kulüp takımlarımızın da hakkını vermeden geçemeyiz.
 
Bugün bir diğer final de aynı gün bizim için Avrupa şampiyonasında potanın perileri bayan basketbolcularımız Rusya ile oynadı. Gerçi 5. Lşik maçıydı fakat  kazananın Olimpiyat elemeleri oynamaya hak kazanacağı bir maçtı. Normal süresi  berabere biten ve her iki taraf için de gelip, giden bu nefes kesen maçı maçı son anda Işıl’ıl basketiyle 68-66 kazanarak Avrupa 5.olup, Olimpiyat elemesi oynamaya hak kazandı. Coach Ekrem Memnun’un deyişiyle madalya almamız gerekirdi ama olmadı. Bizim 10 sayı farkla yendiğimiz Fransa, elimizden son anda kaçırdığımız Sırbistan ile final oynayacak belki de şampiyon olacak.
 
Bayan Basketbolcularımı son derece başarılıydı. Şu son maçta 28 sayı atan 13 ribaunt alan Sanders olmazsa ne olur bilinmez.  Işıl son derece başarılı, Nevriye besketbol nasıl oynanırın uygulamalı dersini veriyor gençlere ama nereye kadar.?. Ben Ekrem hoca’dan gençlere biraz daha  fazla şans vermesini bekledim ama olmadı. Gençler zaman zaman oynadı ama çok az süre aldılar. Şu son maçta Tuğçe’ye neden hiç süre vermedi anlamadım. Sakatlığı mı vardı acaba?.. Şaziye ‘nin sakatlığı varmış. Cansu’nun ise aldığı süre sadece 1 dakikaydı. 
 
Sonuç olarak ,  bayan  voleybol ve basketbol  takımlarımız  Bakü oyunlarında ve Romanya'da Avrupa Şampiyonasında bizleri keyifli ve heyecanlı  anlar yaşatırken  istediklerini de elde ettiler.  Ülkemize hem altın madalya, hem  Olimpiyat umudunu getirdiler.
 
Teşekkürler Filenin sultanları, teşekkürler potanın perileri ve bu takımlara tüm emeği geçenlerin hepsine teşekkürler.
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..