Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Filinta’cılar ‘‘Boris’i yedirmeyiz’’ diyor!

Filinta’cılar ‘‘Boris’i yedirmeyiz’’ diyor!
 

İnsan sevdiğinin eksiğini gediğini görünce, onun iyiliğini düşündüğü için bunları söylemekten; yaptığı hataları eleştirmekten kendini alamaz. Karşısındaki de şayet ona değer veriyorsa ve eleştiriye açık biriyse bunlara kulak verip toparlanır. Tabii uyarıların bir kulaktan girip diğerinden çıkması veya kızgınlıkla karşılık görmesi de mümkün. Ancak kulak ardı edilen hataların negatif sonuçlarla geri döneceği, zarar doğuracağı yadsınamaz bir gerçek.

Nitekim aynı durum diziler ve izleyicileri arasında da söz konusu. Bir dizinin takipçileri, o yapımdaki karakterlerin fanları alıştıklarının dışında bir gelişimle karşılaştıklarında hoşlarına gitmeyen detayları dile getirecekler… Muhatapları da bunları dikkate alıp ona göre düzenlemelere gidecekler ki, o işin başarı temposu düşmesin. Aksi takdirde performans kaybı kaçınılmaz!

Biz de hem bir izleyici olarak, hem de izleyicinin isteklerine tercümanlık yapan eleştirmenliği vazife edinerek, gerektiği hallerde bu doğrultuda yazmaktayız. Talepleri paylaşmaktayız. Daha önce de saptamalarda bulunduğumuz ‘Filinta’ dizisi bu gerekliliği doğuranlardan biri... Lakin görünen o ki, aynı zamanda izleyici isteklerini kulak ardı edenlerden!  

 

‘DİREN BORİS’ SESİNİ DUYAN ÇIKACAK MI?

Yanlışlar karşısında tepki gösterenlerin ortak sloganına dönüşen ‘Diren’ sözcüğü bu kez ‘Filinta-Bin Yılın Şafağında’ dizisi için devrede… Direnmesi istenilen karakter de başlıktan anlaşılacağı üzere Boris Zaharyas!

Serhat Tutumluer sayesinde böylesine sevilen ve ‘kötülerin en iyisi’ sıfatını fazlasıyla hak eden karakter, hatırlanacağı üzere Mustafa tarafından ucu açık bir ölüme yollanmıştı. Bunun yanlışlığını, dizinin senarist değişimi sonrasındaki gidişatını masaya yatırırken vurgulamıştık biz de... Geri dönüş için umut da besliyorduk doğrusu.

Gerçi Serhat Tutumluer’in ‘Karakter tadında kalsın’ demesi… Boris’siz bölümlerde Bıçak Ali’nin üstüne basa basa Boris’in öldüğünü söylemesi bu umudumuzu epeyce kırdı ama… Dizi dünyasında ihtiyaç duyulduğu takdirde ölümlerden bir vesileyle geri dönen kahraman sayısı da az değil hani! Yani istenirse şayet, Boris Zaharyas da pekâlâ geri gelebilir.

Şimdi akıl gözüyle bakan için bu karakterin varlığının önemi apaçık ortada aslında. Zira İşin gerçeği, mevcut haliyle dizi oldukça gerilemiş durumda. Totalde 30’uncu olan dizinin AB’deki reyting sıralaması 12… Oysa ne kadar güzel gidiyordu her şey geçtiğimiz sezonda. Anlayacağınız ‘Bin Yılın Şafağında’ki değişimler ‘Filinta’ya hiç yaramadı. Boris Zaharyas’ın ölümü de bu yaramayan değişimler cephesinde!

Tüm bu gelişim doğal olarak ‘Filinta’cıların bir kısmının hoşuna gitmiyor. Son dönemlerinde taht kaygısına ve Mustafa’nın Leyla ile Farah arasındaki git gellerine şahitlik ettirip, damdan düşer gibi yaratılan Kenan Efendi’nin Yüce Efendi’yle özdeşleştiği noktada, tarihe günümüzden pencere açarak bambaşka yönlere meyleden dizide kim ne derse desin Boris’in eksikliği fazlasıyla hissedilmekte. Ama gerçekleri kulak ardı edenler bildiğini okuyor.

Öte yandan Boris Zaharyas’ın diziye geri dönüşünü isteyenler ve ‘‘Gıyaseddin Baba gitti. Boris’i yedirmeyiz’’ diyen fanları da boş durmuyor. Yapımcıya seslerini duyurabilmek için sosyal medyadan faaliyetlerini sürdürmekteler. Bu amaç doğrultusunda Cuma günü #DirenBoris tag’i açılacak. 19.00-20.00 saatleri arasında bu tag’e tweetler beklenmekte. İlgilenenlerin bilgisine...

Sözün kısası; Kim ne derse desin dizi ciddi bir 'kötü adam' sıkıntısı yaşamakta. Boris’in boşluğu da yardımcılarıyla dolacak gibi değil. #DirenBoris tag’i bu eksikliği gidermek ve Serhat Tutumluer’i yeniden ‘Filinta’da görmek isteyenlerin sesini duyurmak için bulduğu bir çare.

Biz de Boris Zaharyas’a ilgimizden ve yokluğunun yarattığı boşluğu gördüğümüzden #DirenBoris diyenlere destek olmayı borç bildik. Elçiye zeval olmazmış. #DirenBoris çağrısını dikkate alıp izleyicinin Boris Zaharyas’ı isteyen sesini duyan çıkar mı? Yoksa sesleri duymaya gerek kalmadan 'Filinta' reytinge yenik düşüp sonlanır mı? Bunlar da yapımcının takdirine kalmış. Ama şu bir gerçek... 'Filinta'nın daha çok söyleyeceği şey var, olmalı da... Buna karşılık mevcut şartlarda 'Filinta’cılar ‘‘Boris’i yedirmeyiz’’ diyor! Bizden söylemesi.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..