Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '21

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Filistin'de olması gerekenler

 Filistin’de olması gereken,

Bir önceki yazımızda Kudüs’te yani Filistin’de bir durum tespitine gitmiştik, İsrail kanun kural bilmeyen sarayın şımarık çocuğu konumundadır, dolayısıyla sözlü uyarılar heyetler arasındaki diplomasi yeteri kadar etkin değildir.

Yahudiler iki konuda sıkıştırılabilir biri Ticaret diğeri askeri tedbirdir, ticaretin birkaç ayağı vardır bunlardan bir tanesi de sivil ve hiçbir günahı olmayan halkın zarar görmesidir, dolayısıyla ekonomik tedbirlerin ikinci sırada olması gerekir.

Artık elimizde ilk seçenekten başka bir seçenek bulunmuyor, Filistin topraklarına asker konuşlandırmaktır, sadece bir devler değil bölgenin en güçlü devleti olan Türkiye ve Mısır dahil olmak üzere Pakistan Malezya ve Endonezya gibi hem ekonomileri büyük kalabalık devletlerin katılması lazım.

Araplarda  özellikle haliç ülkeleri buna destek vereceklerine ihtimal vermem,  özelikle Suudi ve BAE gibi krallıklar,  İsrail ve İngilizler tarafından işgal edilmiş durumdadır. Herhangi bir beklenti içerisinde olmak  bu güne kadar Kuran ve peygamberin öğretilerime terstir.

İran’ı bu barış gücüne dahil etmek son derece yanlıştır, zira akideleri gereği bir mehdi beklentisi vardır, kargaşa ve gerginlikler onların işine gelecektir zira başka türlü mehdi zuhur etmeyecektir, zaten bugüne kadar Filistin davasında slogan dışında İran’ın herhangi bir varlığını maalesef göremedik.

Barış gücünden sonra Müslüman ümmet Gazze limanını tekrar ulasalar arası ticarete açıp her bir Müslümanın Gazze’de üretilen mamulü fiyat farkına bakmadan alması gerekir, kısa sürede ekonomik olarak Filistinliler kendi ayakları üstünde durmalarını sağlamak ve İsrail’in bölgeden ayrılmaları kaçınılmaz kılmaktır. İsrail’i 1968 sınırlarına çekmek herkesten çok  İsrail’in faydasınadır.

Barış gücünün en önemli vazifesinden biride Filistin’e gidiş gelişler artık İsrail üzerinde değil direk Filistin topraklarına yapılmalıdır.

Filistinlilerin yataklarında rahat uyumalari, kendi topraklarında özgürce yaşamları ve uluslar arası seyahatlerini yapmaları için bundan başka bir çıkar yolunun olacağına da inanmıyorum.

Yahudilerin ticaretteki başarıları maalesef kurmuş oldukları İsrail devletinde göremedik, dünyanın bu kadar karmaşıklaştığı bir dönemde özellikle azınlık durumundaki dinler herkesle iyi geçinme durumu ehemmiyet arz etmektedir.

Barış ancak özgürlüklerin tesis edildiği yerlerde olacağına ben şahsen inanıyorum, Yahudiler İsrail’de sergiledikleri tutum ve davranışları Ortadoğu halkları için bir tehdit mahiyetini taşımaktadır.

Yarınların bugünlerden daha iyi olması temennisiyle

saygılarımla

 
Toplam blog
: 57
: 83
Kayıt tarihi
: 10.09.20
 
 

Bilimsel olarak yaklaşan, Tarihte ve günümüzde yaşananları kanaatine ve vicdanına uyarak yorumlayan..