Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '08

 
Kategori
Dünya
 

Filistin ve ŞOA! Bu bir kader mi?

Filistin ve ŞOA! Bu bir kader mi?
 

60 yıldır Filistin halkı katlediliyor. 60 yıldır tüm dünya bu katliamı seyrediyor.

Kudüs'te Yad Va Şem Soykırım Müzesinde Nazilerin Yahudilere uyguladığı korkunç soykırım sergilenir. Müzeyi defalarca ziyaret etme olanağı bulmuş biri olarak her gidişimde kanım donar, ters yüz olur çıkarım.

ŞOA; İsrail’de Nazilerin Yahudilere İkinci Dünya Savaşı döneminde yaptıkları soykırımı anlatmak için kullanılan özel bir sözcük.

Şimdi İsrail’e soruyorum; Yahudi halkı Nazi zulmünü, bu soykırımı haketmiş miydi?

Peki 60 yıldır yaptığınız nedir? Filistin halkına yapılan soykırım değildir de nedir?

Mart ayında İsrail saldırılarında yine yüzlerce Filistinli öldürülmüştü. Ardından gelen ateşkesten sonra bu defa yine İsrail, Gazze kenti ve civarına hava saldırısı düzenledi. İsrail uçakları polis okulu mezuniyet törenini vurdu; çok sayıda ölü ve yaralı var...Ölü sayısı 200’ü aşmış. (milliyet.com.tr)

İsrail’in Savunma Bakanı, Mart ayındaki katliamdan sonra, “Filistin, ŞOA yı (soykırım) hakediyor" demişti.

Soykırım "ama" larla mazur gösterilebilir mi? Hiç bir insan dini, ırkı, dili ne olursa olsun soykırımı haketmez…Soykırım; bir insanlık suçudur.

Dünya üzerinde, bu kadar kangren olmuş, çözümü çok zor olan bir başka konu var mıdır? İsrail, Filistin’e yine "ŞOA" (soykırım) gibi bir operasyon yapıyor. Gazze Şeridi’ndeki özel birliklerin yanısıra, tank, buldozer, füzeler ve savaş uçakları ile saldırıyor, yine pek çok Filistinli, çocuk, kadın, erkek demeden katlediliyor.

Yine hastanelere yaralı bebek ve çocuklar taşınıyor, yine Filistinli çocuklar korkuyor, yine Filistinli çocuklar ağlıyor, yine Filistinli çocuklar ölüyor…Yine Filistinliler ölüyor ve Filistin her zamanki gibi direniyor.

İsrail de “Filistinliler ŞOA (soykırım) hakediyor” diyor ve öldürmeye devam ediyor.

İsrail 1948 yılından bu yana 180 katliam gerçekleştirmiş. Bunların tamamı savaş suçu niteliğinde. BM bir kukla gibi. Güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi 200 tane ülkeyi elinde oynatıyor. Şimdi yine olağanüstü toplanırlar, yıllardır yaptıkları gibi Gazze Şeridi'ndeki şiddete bir an önce son verilmesi çağrısında bulunurlar. İsrail'i aşırı güç kullandığı için kınarlar. ABD de İsraili kınadığı için BM’i kınar…hepsi bu!

Dünya sadece kınıyor ve "ŞOA" ne yazık ki 60 yıldır devam ediyor. İsrail BM’nin bu konuda aldığı hiçbir karara uymuyor. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oluyor.

Filistin aslında kağıt üzerinde varlığı olmakla birlikte, fiilen var olmayan bir devlet. Mahmut Abbas’ta bu olmayan devletin olmayan başkanı adeta. Çünkü Abbas, Filistinlileri temsil etmekten çok uzak. Ne acı ki bu aynı zamanda Ortadoğu’nun bir resmi gibi. Çünkü Abbas gibi temsil sorunu olan isimlerden bol miktarda var bu coğrafyada.

Bu savaşın çözümsüzlüğü kader midir ?

İsrail’e göre “barış” demek “benim dediklerimi yapın, barış yapalım” demekle eşdeğer. Bu ise ölümü gösterip sıtmaya razı etmek demek.

ABD ve İsrail ile iyi ilişkilere sahip olan Mahmut Abbas, “yeter ki kan dursun, bu perişanlık bitsin” diyerek İsrail’in de razı olacağı bir çözüme “evet” dese bile temsil sorunu nedeniyle bu çözümün uygulanması neredeyse imkansız. Filistin’de etkin olan iki güç, Hamas ile El-Fetih arasındaki gerilim göz önüne alınırsa bunun çok haklı bir kaygı olduğu daha iyi kavranabilir. Kaldı ki böyle bir çözüme razı olmak demek Filistin’in de kaybedilmesi demek.

Nasıl bitecek İsrail-Filistin savaşı? ŞOA yı nasıl durduracağız?

Akan kana, gözyaşına, işgal ile perişan edilen insanlara ve özellikle çocuklara artık yürek dayanmıyor. Bu korkunç savaşa, acımasız zulme karşın elimizden bir şey gelmemesi de ayrı bir vicdani yara.

Zulmü görmemezlikten gelen herkes, zulmü yapan kadar bu insanlık suçundan sorumludur.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..