Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
Dünya
 

Filistin yönetimi BM'de yeni statü istiyor.

Filistin yönetimi BM'de yeni statü istiyor.
 

Filistinin "üye olmayan gözlemci" statüsü için önümümüzde ki perşembe yapacağı başvuruya Abd ve İsrail şiddetle karşı çıkıyorlar. Bu yeni statü ile Filistin Yönetiminin, Benjamin Netanyahu veya başka bir yüksek görevli İsrail devleti çalışanı hakkında ICC'de (Uluslararası Suç Komitesi) tutuklama kararı çıkarabilecekler. ICJ, Bm'nin en yüksek yargı organı, 2004 yılında işgal topraklarında ki kaçak yapılanmayı, Cenevre savaş antlaşmaları çerçevisinde suçlu bulan tavsiyesi Abd ve İsrail in korkularının başlangıcıdır.

Eğer BM genel kurulunda Filistinin yeni statüsünün kabul edilmesi halinde, İsrail ve Abd yaptırımlar uygulamak ile tehdit ettiler. Hollanda dışişler bakanı Filistinin başvurusunu “Zamansız ve mantıksız” olarak değerlendirdi.

İngiltere Filistinlilerin yeni statüsüne şartlı destek vereceklerini açıkladı. İngiliz yönetimi Filistin yönetiminden İsrail'in savaş suçu ile Uluslararası mahkeme (ICC) veya Uluslar arası Lahey divanına gönderilmeme sözü istedi.

Perşembe günü yapılacak başvuruya İngilterenin destek vermesi halinde, genel kurulda bir çoğunluk yakalanması mümkün gözüküyor.

Kaynak İnternet

 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..