Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '11

 
Kategori
Haber
 

Film-San’ın Yeşilçam’ı hatırlatan ikilisi…

Film-San’ın Yeşilçam’ı hatırlatan ikilisi…
 

1975’ten bu yana sosyal güvence yapılaşmasından, maddi sıkıntıdaki sanatçılara yardıma; telif hakları yasası çalışmalardan, yapımcıların rahatsız eden negatif film karaborsasını önlemeye pek çok konuda Yeşilçam emekçilerinin yanında olan Film-San Vakfı şimdilerde yeni yönetim kadrosuyla daha geniş ufukları hedef almakta! 

Annesinin vasiyetini yerine getirmek için Film-San Vakfı’nın başkanlığına adaylığını koyan ve yeni kadrosuyla işbaşına gelen Ferdi Merter Fosforoğlu, alanında tek olan kurumu, sinemaya gönül veren herkesin destek ve katkılarıyla ileriye taşıma bilincinde. Bu amaç doğrultusunda kendisine en büyük destekse, Vakıf Müdürü Kıvanç Terzioğlu! Ünlülerin basın danışmanlığını ve menajerliğini yapan Terzioğlu, sinema ve tiyatronun yanı sıra müzik-magazin gibi alanlarda da adından bahsettiren çok yönlü bir kişilik! İlerici bakış açısıyla yenilenme yolunda, Fosforoğlu yönetimiyle hemfikir olan Terzioğlu, ‘ilk adım’ olarak tanımlayabileceğimiz ‘Yeşilçam’ı Hatırlama Yemeği’yle, değişimin haberciliğini üstlenmekte. Sinema ve tiyatro haricinde, ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin ‘Caroline’i gibi, TV’den isim yapanları da bir araya getiren ve yönetimle tanışma amacı güden organizasyona davetlilerin dışında medyanın yoğun ilgisine gelince… Tutulan yolun başarıya ulaşacağını gösteren kayda değer bir ayrıntı. Gerçekleri net ifade eden Başkan Fosforoğlu’nun ‘İşi bilenler göreve soyunmadıkça, işi bilmeyenlerce yönetilmeye mahkûmdur’ sözleriyse ‘Antalya Altın Portakal’ın ve ‘İstanbul Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin yaratıcısı olan Film-San Vakfı’nın gecesine damgasını vuran tespitler! 

Hayallerinin peşinden koşan ve hobilerini meslek yapan Terzioğlu’yla sanat camiasına iki şehit verdiğini belirten Fosforoğlu, yanlışların olmaması için birlikteliğin ve ilginin önemini fark etmiş ikili olarak, unutanlara ‘Yeşilçam’ın varlığını hatırlatma yolunda el ele yürümekte! Başarı dileklerimizle… 

Anibal Güleroğlu 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..