Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '20

 
Kategori
Güncel
 

Film Yeni Başladı

Çoğu ülke başkanları Covid-19 bitse bile hayat eskisi gibi olmayacak diye uyarıda bulunuyorlar. Yapmaya çalıştıkları dünyayı kıyamet senaryolarıyla korkutup istedikleri yeni dünya düzenini getirmek. 2015 yılında Çin'de sivrisinek fabrikası kuruldu, sözde amacı hummaya karşı alınan bir önlemdi. Çekirge istilası, arı istilası acaba doğal yöntemlerle mi geliyor. Biyolojik silahlarla yaşanan bir savaşın içindeyiz. Film başladı ve maalesef devam filmi daha çok şey göreceğiz. İnsanoğlu kendi elleriyle dünyayı çekilmez bir yer haline getirdi. Yarı açık cezaevindeymiş gibi yaşamaya alışacağız.
 
Bu gidişle 2021'de dinazorlar karşılayacak bizi. Gelen gideni aratırmış 2020'yi aramamayı umalım ama 2021 daha kötü olacak. 2020 keşke bitse diyenler çoğunlukta, bitse ne olacak bir ocak 2021'de Corana virüsü olmayacak mı?
 
Bu hastalık üç, beş aya bitmez. Nasıl bitsin cahiller kapı kapı geziyor, maskeli maskesiz dolaşanlar, okullar tatil çocuklar sokakta maskesiz ve kucak kucağa kapıyorlar virüsü, anne baba ziyaretleri, toplu iftarlar, taziyeler vs. virüs böyle nasıl bitsin, normalleşelim diyerek yasaklar kaldırıldı insanlar salgın bitmiş her şey günlük güneşlik gibi hareket ediyor, işi olanda sokakta olmayanda. Herkes kurallara uymalı, geleceği görmek için uzman yada doktor olmak gerekmiyor, ikinci dalgada olur, üçüncü dalgada kendi önlemimizi kendimiz almalıyız.
 
O çok kötü durumdaki İtalya ve İspanya bile vaka sayısında 500'lerin altına düştü. Bizim insanımız iflah olmaz, kolay kolay da düşmez bizdeki vaka sayıları.
 
Türkiye’de okullar kapanma kararı aldığında ülkede sadece 6 vaka vardı. Camilerde namaz kılmak yasaklandığında toplam 47 vaka vardı. Berberler ve kuaförler kapatıldığında toplam 670 vaka vardı. AVM'ler kapatıldığında toplam 1236 vaka vardı. Şimdi günde 1000 vaka çıkıyor ancak normale dönüyoruz diye her yer açılıyor, yasaklar tek tek kalkıyor. İşte Türkiye’nin başarı tablosu budur.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..