Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
İstanbul
 

Film Zamanı

Film Zamanı
 

afişten


Zaman su gibi akıp gidiyor. 09.10.2007 tarihinde yayında aldığım yazıya bakınca sanki daha dün gibi geldi. Bir yıl akıp geçmiş ve işte yine film zamanı.

Yedinci yılını kutlayan Film ekimi 10-16 Ekim tarihleri arasında 21 film ile Beyoğlu Emek Sineması'nda. Başladığı yıldan bu yana İstanbul'lu sinemaseverlerden yoğun ilgi gören ve geçtiğimiz yıl 30,000 kişi ile izleyici rekoru kıran festival Ghetto'da yapılacak bir açılış partisi ile başlayacak.

Fiyatlar geçen yılın fiyatları ile aynı. Hafta içi gündüz seansları sadece 3,5 ytl., diğer zamanlar tam 12 ytl, indirimli 8 ytl.

PALERMO'DA YÜZLEŞME

12 Ekim Pazar, 16.00
14 Ekim Salı, 16.00
İlk kez 2008'de Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde gösterilen Palermo'da Yüzleşme, metafizik öğelerle bezeli bir gerilim filmi ve aynı zamanda felsefi bir makale. Dünyaca ünlü bir fotoğrafçı olan Finn, şatafatlı olduğu kadar düzensiz bir hayat sürmektedir. Çok az uykuyla, sürekli çalan cep telefonuyla ve kulaklıkla dinlediği müzikle bir süre sonra hayatının iplerini tamamen elinden kaçırır ve her şeyi ardında bırakmaya karar verir. Yolculuğu onu Düsseldorf'tan Palermo'ya götürür. Burada, ondan intikam almaya kararlı biriyle hesaplaşması gerekecektir. Ama bu onun için yeni bir hayatın başlangıcı anlamına da gelir. Ve belki de büyük bir aşkınBaşroldeki Campino, Alman punk grubu Die Toten Hosen'ın solisti.

LİMON AĞACI

2008 Berlin Panorama İzleyici Ödülü
Şubat 2008'de Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapılan Limon Ağacı, yönetmen Eran Riklis'in Suriyeli Gelin filminin ardından çektiği ilk film. Senaryosu yine Riklis ve Filistinli eski gazeteci Suha Araf tarafından yazılan bu ironik ve iyimser dramın kahramanı, limon ağaçlarını korumak için İsrail devletiyle mücadeleden sakınmayan Filistinli bir dul kadın, Selma. Duvarın İsrail tarafına İsrail savunma bakanı bir villa inşa edince, Selma'nın limon bahçesi, ulusal güvenliği tehdit eden bir unsur olarak tanımlanır ve yıkılmasına karar verilir. Hakkını ve limon ağaçlarını korumak için elinden geleni esirgemeyen Selma, tuttuğu avukata âşık olup, bir de üzerine davası uluslararası bir hadiseye dönüşünce her şey karmakarışık olur.

EVE DÖNÜŞ
11 Ekim Cumartesi, 19.00
13 Ekim Pazartesi, 16.00
Thomas Vinterberg'in 2005'te Filmekimi'nde gösterilen Sevgili Wendy'den sonra çektiği bu ilk film, aşk ve aile bağlarının karmaşıklığı hakkında hoş ve sıra dışı bir komedi. Karl Kristian Schmidt, yıllar sonra, doğduğu küçük taşra kasabasına geri dönecektir. Kasaba halkı için bu çok önemlidir, çünkü Karl, dünyaca ünlü bir opera sanatçısı olmuştur. Bu heyecan sürerken, utangaç ve kekeme aşçı yamağı Sebastian, yeni hizmetçi Maria'ya abayı yakmıştır. Ne var ki, Sebastian, güzeller güzeli Claudia'yla nişanlıdır. Herkes Karl'la Sebastian'ın dedikodusunu yaparken Sebastian'ın lezbiyen annesi, bir sır daha açıklar ve ortalık iyice karışır. Opera sanatçısının dönüşü beklendiği kadar görkemli olmayacak mıdır? Bir adamın doğduğu yere dönüşü her şeyi ne kadar alt üst edebilir ki?

VICKY CRISTINA BARCELONA

10 Ekim Cuma, 21.30 Gala
Woody Allen sıcak, hafif, neşeli ve yıldızlarla dolu bu filmiyle yıllar sonra yeniden hızlı tempolu ilişki komedilerine geri dönüyor. İlk kez Mayıs 2008'de Cannes Film Festivali'nde gösterilen filme adını veren Amerikalı iki genç kız, Cristina ve Vicky, yaz tatillerini Barselona'da geçirmeye karar verir. Vicky hassas bir mizaca sahiptir ve evlenmek üzeredir. Cristina ise hem duygusal hem cinsel maceralara açıktır. Barselona'da tanıştıkları karizmatik ressam Juan Antonio ile ikisi de sıra dışı romantik ilişkilere girer. Ama Juan Antonio'nun patlamaya hazır, dengesiz eski karısı Maria Elena da bir anda aralarına girer. Ne var ki, aşktan hepsinin gözü kör olmuştur bile. Woody Allen'ın Amerika dışında çektiği bu dördüncü filmini eleştirmenler "çılgın, seksi, ateşli ve eğlenceli" sıfatlarıyla övdüler

Ve diğerleri ...
Kaçırılmayacak bir sinema şöleni.
Ben biletix'ten biletlerimi aldım. İlgilenenlere duyurulur.

 
Toplam blog
: 60
: 1208
Kayıt tarihi
: 11.06.07
 
 

Memnun oldum... Ben de Didem :) İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'da yaşamayı seviyorum. Yoğun yaşam t..