Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Dünya
 

Filozoflar, bebek bezi ve kurtarıcılık

Filozoflar, bebek bezi ve kurtarıcılık
 

Bu yazıya kulak vermeli...


10 yıldan fazla zamandır otelde yaşamını sürmekte olan bir kadın var CNN manşetinde bugün. Bir emekli pilot. 4 Ağustos 2001’den bu yana sürekli ikamet ettiği otelden artık ayrılıyor. Kalan yaşamını bir kilisede tamamlamak üzere...

Bu tür uzun konaklamalar iş hayatı seyahatler üzerine kurulu kişiler için yeni bir yaşam tarzı. Tıpkı eski zamanlarda hanlarda ve kervansaraylarda konaklayan, uzun katarlarda yol alan ve hayatı yollarda geçenler gibi. Tek farkı o zamanlar aylarca süren yolu şimdilerde saatler içinde alıyoruz, bu nedenle bazı kişiler için yolculukların sıklığı eve gidemeyecekleri kadar arttı. İşin şekli değişse de, neticede yol aynı kapıya çıkmış oldu.

Popülerliği her geçen gün artan konforlu yaşam anlayışımız içinde şekil değiştiren bir diğer şey ise bebek bezleri. Bundan çok değil otuz yıl öncesinde, hazır bebek bezini zorunlu tüketim maddeleri arasında listelesek kim bilir ne kadar abes düşerdi. Bugün ise acil yardım ve destek malzemeleri arasında ilk sıralarda temin ediliyor. Bebek bezi, sanayileşmenin yaşamımıza sağladığı emanet konforun sembolik aracı.

Hasta oldunuz, hastaneye yattınız. Bakıcınız gelip her türlü konforu sağlıyor. Dört dörtlük bakımınız yapılıyor. En kaliteli yataklarda, en bakımlı hemşireler ile donatılmışsınız. Herkes güler yüzlü, size nazikçe hatırınızı soruyorlar, tam zamanında da ziyaret etseler de sürekli yalnızlığınızı hissettiriyorlar. Görevleri olduğu için orada olduklarını biliyorsunuz, bir can geliverse diyerek geçiyor son günleriniz... ah, şefkat ve içtenlik de acil yardım malzemesi olarak temin edilebilse.

Bir otel odasının konforunda uzun bir yaşam sürmüş olabilirsiniz. Dünyanın tüm güzellikleri önünüze birer birer serilmiş de olabilir. Bir çok filozofun söylemlerine hak vermiş ya da umursamamış da olabilirsiniz bu sırada. Hatta bir toplum bebek bezi için acil yardım çağrısı yaptığında bunun aslında ne demek olduğunu da fark etmemiş olabilirsiniz. Hatta ve hatta bütün bunlar için bir suçlu tayin edip ona buğz etmiş de olabilirsiniz.

Para ile temini gereken ihtiyaçlarımız gün geçtikçe artıyor. Paranın satın alamayacağı unsurlarla olan bağımızın giderek zayıf düştüğü gibi. Felsefe insanın tekniğe olan bağımlılığı ile arasındaki düğümleri gevşetmesi için moral vermiyor ise insanlık için yönelecek neresi kalıyor ki?

Hani o eski mitlerin karşısında diz çöktüğü iddia edilen güçlü materyalist taç, kimin başında şimdi?

Bu ahval ve şerait içinde bir kurtarıcı seçseniz, bu materyalist taç için kimi tayin ederdiniz? Altında bebek bezi olmadan bakamadığımız çocuklarımıza otel odası konforunda hayatlar sunarak bizleri bu istiladan kurtarmalarını mı bekleyeceğiz?

Hiç bir kurtarıcı pamuklar arasından çıkmıyor. Yıkıntılar arasından, büyük mücadelelerden geçmeden, o ruha ulaşılmıyor. Bizim milletimiz de böyle badireler arasında yetiştiriyor gerçek kahramanlarını. Ahlakıyla, dürüstlüğüyle, vefasıyla, günü geldiğinde milletiyle bir yürek olan evlatlar.

Kurban Bayramı'nda acılar hafifleyecek, evlatlar kucaklaşacak, büyükler sevindirecek. Bayram sevinci ile yaralar sarılacak. Bayram şimdiden hepimize kutlu olsun...

 
Toplam blog
: 149
: 652
Kayıt tarihi
: 07.04.10
 
 

Sazsız söze ezgiler diziyoruz, birer birer. "Kim" olduğumuzun belli olmadığı bu dünyada K..