Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '13

 
Kategori
Basketbol
 

Final Four Londra'ya kimler gider?

Top 16 ya 3 takımımızıda soktuk.FB ve BJK için Top 16 son nokta. Efes top 8 e kalacak gibi duruyor ancak final four için daha iyi mücadele etmeleri şart.

Efes grupta  CSKA 'ya farklı yenildi. Haftaya Real Madrid ile oynuyorlar. İstanbul'daki bu maçı kesinlikle kazanmak zorundalar. Sonrasında yine CSKA yı İstanbul'da yenmesi gerekecek. Bu galibiyetler Efes'i grup ikincisi yapar. İkincilik Efes için % 51 final four demektir. Bu galibiyetleri alamazsa ve grubu üçüncü yada dördüncü sırada bitirecek olursa Efes. Bu defa Barcelona ,Siena veya Khimki ile eşleşebilir. Final four için ve bu takımları dış sahada ve evinde yenmek zorunda kalır. Bu onların final four için geçeceği en zor yol olur. CSKA ve Real i İstanbul'da grup maçlarında yenmek daha kolay olduğunu bilerek oynamaları çok önemlidir.

Efes Top 16 nın en önemli iki maçını üst üste oynayacak ve bu maçları kesinlikle kazanmak zorunda. Bu maçları kazanmak final four adımı için çok önemli. Efes başlarda zor olduğu düşünülen grubu ikinci sırada bitirmek için büyük bir şans yakaladı. Bu şansın değerini bilmek çok önemli. Real ve Moskova yı İstanbul'da yenmek ikinci bitirmeye yetebilir.

Top 16 gruplarında BJK ve FB nin bulunduğu F grup takımları BJK ile FB dışında biribirlerine denk. BJK ile FB de E grubunun kesin sonuncuları Alba ve Brose ile denk. Barcelona grubu birinci bitirmek için en büyük şansa sahip. BJK ile FB ise son sırayı kaybetmezler. Khimki , Caja ve Montepasci ikincilik için en kuvvetli adaylar.Bu üç takım kötü performans çizerse Olimpiyakos Top 8 yakalayabilir. Olimpiyakos'un ikinci olması zor görünüyor. Maccabi ise FB ile BJK nin üzerindeki yeri kimseye kaptırmaz.

Efes'in E grubundaki dört takımda final four yaparsa bu kimseyi şaşırtmaz. Olası bir Efes grup ikinciliği ile Moskova üçüncü olursa dördüncü olacak Panathinaikos veya Zalgiris yada Unicaja F grubundaki rakipleri geçebilirler. Efes ikinci olamazsada bu takımlar gibi F grubundan gelecek muhtemel rakipler  Siena'yı yada Khimki'yi geçebilir.

Final Four için favori adaylar Real Madrid ve CSKA Moskava olarak duruyor. Barcelona kendi liginde zor durumda ve bu onların final four şanslarını etkileyebilir. Yinede Top 16 grup liderliği ile 3.cü takım olmak için en kuvvetli aday Barcelona olarak duruyor. Dördüncü takım kim olabilir ? Anadolu Efes bugün itibarı ile en şanslı adaydır. Real ve CSKA maçlarını kazanırsa kesinlikle final four ikinci takımı olurlar.

Bu durumda üçüncü takım için grubu lider bitirmesi halinde ve top 8 de Panathinaikos ile eşleşmeyecek  Barcelona'yı  düşünebiliriz . Barcelona olası Panathinaikos eşlesmesini kaybedebilir. Grubu ikinci sırada bitirecek Barcelona,CSKA yada Anadolu Efes eşleşmesindede final foura gidemeyebilir.

Bugünün koşullarında final four için en kuvvetli dört aday Real,grup ikinciliğini alırsa Efes ve CSKA ile F grubundan gelmesi muhtemel Barcelona gibi duruyor. Bu takımlardan sonra iki Yunan Takımı Panathinaikos ile Olimpiyakos en yüksek şansa sahip takımlar. Yunan Takımları final four için şansları  olsada Top 8 içinede giremeyebilir.

Biz Efes'in final four yapmasını istiyoruz. Final four olursa Efes ilk maçta karşılaşabileceği en zor takım CSKA  olur. Bundan sonrasında ise herşey olur .Final ve kupa o noktadan sonra imkansız olmaz. Efes önündeki bu anlamda en önemli ve kazanılması en kolay maçlar Real ve CSKA maçlarıdır. Bu iki maç şampiyonluk demek olabilir. Ancak Real'in kupanın en büyük favorisi olduğunu ve onları geçmenin extra bir performans gerektirdiği görünüyor. 

 

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..