Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '11

 
Kategori
TV Programları
 

Final yapan ‘Türkan’ın filmi geliyor!

Final yapan ‘Türkan’ın filmi geliyor!
 

İzleyicinin devam talepleri kulak ardı edilerek finale mecbur bırakılan ‘Türkan’ dizisi, Türk televizyonlarında ilk kez rastlanan bir tarzla ekranlara veda etti! Dizinin yapımcısı Koliba Film, konunun akışı içinde, kamera arkası görüntüleri ve başrol oyuncusu Pınar Öğün’ün, canlandırdığı karakterle ilgili değerlendirmelerini de izleyiciye aktararak Türkiye’de bir ilke imza attı. Yönetmen Cemal Şan’ın ‘Stop’ talimatıyla, oyunculuğu bırakıp yorumculuğa geçen Öğün, dizi boyunca sergilediği başarıyı bu ilginç sonda pekiştirdi. Zamansız finale giden diğer dizilerde görmeye alıştığımızın aksine, belli bir süreç içindeki gelişmeleri özetleyerek işleyen ve duygu paylaşımlarına yer veren Koliba Film, uyguladığı bu yöntem sayesinde ‘Türkan’ın erken sonlanışını bir nebze de olsa unutturdu. Yapım, dizi-belgesel tadındaki bölümüyle sevenlerine veda ederken, reklam arasında ‘Türkan’ filminin tanıtımının yapılması hayranlarını mutlu bir bekleyişe soktu! 

Yapımcılığını Koliba Film’in üstleneceği ‘Türkan’ filminin konusu kadar oyuncu kadrosu da dikkat çekici! ‘Parmaklıklar Ardında’ dizisindeki Kutsiye rolüyle, hem nefret hem de acıma duygularını bir arada yaşatmayı başaran tiyatro sanatçısı Rüçhan Çalışkur’un Türkan Saylan’ı canlandıracağı filimin oyuncuları dizilerde beğeniyle izlediğimiz isimler… Tardu Flordun, Ragıp Savaş, Binnur Kaya, Altan Erkekli, Özge Özder, İsmail Hacıoğlu, Selin Demiratar, Burçin Oraloğlu, Şevket Çoruh, Tanju Tuncel, Yurdaer Okur ve Ahmet Saraçoğlu’nun yanı sıra Beyza Şekerci, Burak Altay, Evren Bingöl, Begüm Birgören ve Uğur Demirpehlivan da ‘Türkan’da rol alanlardan! 

Dizi arasında yapılan reklamdan da görülebileceği gibi, cüzamla savaşı kadar kadınlara yönelik eğitim çalışmalarıyla da adından söz ettiren Türkan Saylan’ın son günlerine değinen film, evine yapılan baskını da beyazperdeye taşımakta... 19 Mayıs’ta gösterime girecek olan ‘Türkan’, tıpkı ‘Köprü’nün sinema uzantısı olan ‘Vali’ filmi gibi dizinin boşluklarını dolduracak bir proje! 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..