Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '15

 
Kategori
TV Programları
 

Final yapması beklenen Diziler!

Final yapması beklenen Diziler!
 

yakında final yapması beklenen diziler


Son günlerde diziler birer, birer reytinglerinin düşük olması nedeni ile final yapmaya başladı. Bu sene geçen seneye göre ekranlarda daha iyi projeler ve daha iyi oyuncular izliyoruz. Tabi doğal olarak seyirci bu kaliteyi görünce geçen senenin popüler olan ama gerek senaryo gerek oyuncular gerek konuları itibari ile zayıf olan yani çok kaliteli olmayan dizilere artık çok rağbet etmiyor. Birde sürekli birbirinin kopyası olan diziler ve bitmek bilmeyen dizilerin kendi içinde tekrara düşmesi olayı izleyicide bıkkınlık yarattı artık izleyici yeni dizilere daha çok şans veriyor, bunu neredeyse her yeni başlayan dizinin bu sene izlenmesi olayından anlayabiliriz. Sektörde durum bu iken birçok dizide reyting kaybına uğradı ve çoğu ya final yaptı ya final kararı aldı. Şimdi gelin hangi kanalda hangi diziler final yapacak ya da yakında final yapması kaçınılmaz kısaca göz atalım:

1 – KANAL D

Kanal D nin bu sene sektöre çok ta parlak girdiğini söyleyemeyiz. Daha dün Bir Deniz Hikayesi dizisi düşük reyting aldığı için final yaptı. Kanal D geçen seneki reytinglerini mumla arıyor. Şu anda kanal D haftanın 3 günü varlık gösteremiyor reytinglerde bazı dizileri ise kanal D nin istediği reytingi alamıyor. Kanal D çok yakında ardı, ardına yeni diziler yayına sokacak ve bazı istediği reytingleri alamayan dizileri içinse final kararı alacak kanal D büyük ihtimalle şu dizilerini bitirir:

- Güneşin Kızları

- Güllerin Savaşı  

Kanal D genellikle 5 reyting altında alan dizilerini bitiren bir kanal hatta 5 reyting alan dizilerini bile bitirdiğini gördük. Şu anda kanal D de en riskli dizi Güneşin Kızları sonra da Güllerin Savaşı bakalım neler olacak.

2 – SHOW TV  

Show tv bu senede çok iyi bir giriş yapamadı sezona ama İlişki Durumu Karışık dizisi ile Cumartesi gününün reytinglerini alt üst ediyor. Ayrıca Güldür Güldür Show ve Asla Vazgeçmem projeleri ile rakiplerine bu yarışta bende varım diyor. Show tv bana kalırsa Pazar gününe yakında çok iyi bir iş koyacak ve Pazar günüde iyi sonuçlar alacak show tv bazı dedikodulara göre kadrosu ve konusu çok sağlam olan bir diziyle anlaşmış ama resmi açıklama yapılmadığı için şimdilik net bir şey söylersek doğru olmaz bekleyip göreceğiz. Show tv nin bazı dizilerinin durumu ise içler acısı ve final kaçınılmaz gibi görünüyor işte show tv de final yapması beklenen diziler:

- Acil Aşk Aranıyor

- Gamsız Hayat 

Show tv nin reyting açısından çok kötü durumda olan dizileri bunlar eğer bir gelişme olmazsa reytinglerde bu dizilerin final yapması yakındır.

3 – ATV

Bu senenin sektöre en iyi giriş yapan kanallarından biri tartışmasız Atv ama bazı dizilerinin durumu çok parlak değil Atv nin yakında yeni dizilerini yayına sokacağını biliyoruz tabi doğal olarak bazı dizilerini devre dışı bırakacaktır işte atv de final yapması yakın olan diziler :

-Analar ve Anneler

-  Kara Ekmek

-   Evli ve Öfkeli

Baktığımız zaman Atv de en riskli durumda olan dizi analar ve anneler ve kara ekmek, evli ve öfkeli dizisinin durumu çok da iyi değil ama idare eder bence ve yükselme potansiyeli var. Bakalım Atv yeni dizilerini yayına sokunca ilk önce hangi dizilerinin ipini çekecek bekleyip göreceğiz…

4 – Fox TV

Bu sene sektöre en kötü girişi yapan kanallardan biri olan fox tv nin durumu çok parlak görünmüyor. Kanalın Amiral Gemisi olarak gördüğü Karagül dizisi bile artık birinciliğe oynayamıyor. Fox tv nin en büyük hatası konu odaklı olan ve oyuncuları kaliteli olan diziler yerine reyting odaklı diziler yapması. Geçen sene reyting odaklı diziler ile bir başarı yakalamıştı ama bu sene diğer kanallar daha iyi oyunculara sahip olan konusu daha iyi olan aynı türde diziler ortaya koyunca izleyici Fox dizilerindeki kalitesizliğin farkına vardı ve diğer rakip dizilerdeki kalite daha yüksek olduğu için tercihini o yönde kullandı. Fox şuanda haftanın 3 günü reytinglerde hüsrana uğruyor kanalın bazı dizilerinin durumu içler acısı. Fox tv nin Avşar filme bir dizi siparişi verdiği ve Sungurlar dizisini transfer edeceği hakkında dedikodular dönüyor ama kanalın durumuna bakacak olursak elbette yeni diziler yayına sokacaktır kısa süre içinde Fox tv de yakın zamanda bitmesi beklenen reyting  diziler ise şunlar :

-Kocamın Ailesi

- Kiraz Mevsimi

Fox tv aslında kocamın ailesi dizisini kurtarabilirdi yayınlandığı günü değiştirmese yani kanal diziyi bence harcadı. Fox tv yi zorlu günler bekliyor gibi pazartesi, Çarşamba, cumartesi günleri kanal reytinglerde varlık gösteremiyor. Ayrıca reytinglerde 1. Olabilen bir dizisi yok. Bakalım yeni yayına sokacağı dizilerle umduğunu bulacak mı kanal bekleyip göreceğiz…

5 – STAR TV

Star tv bu sene sektöre iyi giriş yaptı reytingsel açıdan bir sıkıntısı yok ama dizileri konu odaklı değil reyting odaklı yani bilinen hikayeler zengin oğlan fakir kız ya da tam tersi…Muhteşem Yüzyıl kanalın en büyük reyting silahı ama ne demişler dereyi görmeden paçayı sıvamamak gerek…Star tv de reyting olarak kanalı hüsrana uğratan ve yakında bitmesi gereken diziler ise şunlar:

-Çilek Kokusu

-Hatırla Gönül 

Bakalım ilerleyen günlerde Star tv de neler olacak bekleyip göreceğiz…

Evet şimdilik gözlemlerime göre kanalların son durumu bu ve final yapması beklenen diziler bunlar bakalım neler olacak…

Çetin Kaya

Twitter/fankafacetinn

yazının kaynak gösterilmeden kullanılmaması rica olunur..

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..