Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Finalin adı; Almanya - Hollanda

Finalin adı; Almanya - Hollanda
 

1974 Dünya Kupası'nda da yoktuk. Ama ülkemizi temsil eden hakemimiz vardı, Doğan Babacan


2010 Dünya Kupası'nda sona yaklaştıkça güzel karşılaşmalar izliyoruz. Favorilerden Brezilya ve Arjantin evlerine dönerken Hollanda - Uruguay , Almanya - İspanya karşılaşmaları sonunda finalistler belli olacak. Bir kaçı dışında baştan sona izlediğim karşılaşmalarda (bu dünya kupasında) en iyi futbolu oynayan iki ekibin Almanya ve Hollanda olduğu konusunda bir çok futbolseverle aynı görüşü paylaştığımı sanıyorum.

Hollanda'nın Uruguay'ı, Almanya'nın da İspanya'yı eleyeceğini, böylece finali Almanya ve Hollanda'nın oynayacağını tahmin ediyorum.

Bundan 36 yıl önceydi...oldukça eskiye gittik.

Tarih: 7 Eylül 1974 Yer: Almanya

Onuncu Dünya Kupasına evsahipliği yapan Almanya (daha sonra 2006 yılında ikinci kez bu dev organizasyona evsahipliği yaptı). finalde Hollanda ile karşılaştı. Münih Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı yaklaşık 75.000 seyirci izledi. Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Hollanda'nın kazandığı penaltıyı Johan Neskens gole çevirerek takımını öne geçirdi. Daha sonra Almanya bir penaltı kazandı ve Paul Breitner skoru eşitledi. İlk yarının bitimine iki dakika kala ünlü golcü Gerd Müller attığı golle skoru 2-1 yaptı. İkinci yarıda başka gol olmadı ve Almanya karşılaşmayı (ilk yarıda atılan gollerle) 2-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Her iki takım da finale yakışır bir futbol oynamışlardı. Almanya'nın kaptan Franz Beckenbauer ile birlikte takım arkadaşları Paul Breitner, Berti Vogts, Volfgang Overth, Sepp Maier, Uli Hoeness, Gerd Müller ve diğerlerini hâlâ hatırlıyoruz. En az onlar kadar ünlü sarı fare Johan Cruyff, Johan Neskens, Rainer Bonhof'u unutabilir miyiz?

1974 Dünya Kupası'nda yoktuk. Ancak bizi temsilen hakemimiz Doğan Babacan vardı. Almanya-Şili karşılaşmasında Şili'li Caszely'ye gösterdiği kırmızı kartla tarihe geçti. 2010 yılında da yokuz. Hakemlerimiz de yok. Ama yorumcularımız var :)

Almanya-Hollanda finali 1974'ün rövanşı olacak.

FİFA'ya önerim; 1974 yılının unutulmaz finalinin efsanevi futbolcularını karşılaşma öncesi sahaya çıkarmalı, tanıtmalı.

11 Temmuza daha var, finali kim oynar henüz belli değil, ama bence... Almanya - Hollanda.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..