Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Finalin Adı Galatasaray- Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası’nda beklenen oldu ve 3-0’ın rövanşında Torku Konyaspor’u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, finalde Galatasaray’ın rakibi oldu.

Pereira, ilk maçın sonucundan dolayı rövanş maçına ciddi bir rotasyon ile çıktı. İlginç olan Aykut Kocaman’ın da takımını rotasyonlu bir kadroyla sahaya sürmesiydi. Yani konuk takımın da ilk maçın skorundan dolayı final için pek fazla umudu yoktu.

Nitekim ilk yarı futbol anlamında çok sıkıcı geçti. Torku Konyaspor zaten yavaş oynayan bir takım. Fenerbahçe de buna uyup tempoyu düşürünce formaliteden bir ilk yarı izledik.

Fenerbahçe’nin ikinci yarıya golle başlaması maçın tempo kazanmasına neden oldu. Aykut Kocaman da kendi takımında bu yönde değişiklikler yapınca ikinci devre futbol açısından göz doldurdu. Futbolseverlerin pozisyonlar izleme şansına sahip oldukları bu yarıda ilk golü atan Fernandao, bir de penaltıdan fileleri havalandırınca maçın skoru da belli oldu.

Pereira’nın ikinci yarıda Ramazan ve Uygar gibi gençleri sahaya sürmesi çok doğru hareketlerdi. Mehmet Topal’ı stopere çekmekte de haklıydı, ancak bu nedenle bazı sıkıntılar yaşadı. Volkan Şen, her zamanki gibi etkiliydi. Bekleneni veremeyenlerin başında ise yine Diego geliyordu. Diego’nun bu gidişle önümüzdeki sezon Fenerbahçe’de oynaması zor gibi gözüküyor. Ayrıca Ozan Tufan’ı da pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

İşin gerçeği daha ilk maçların sonunda finalin adı belli olmuştu. Dün de yazdığım gibi artık bizim beklentimiz centilmence bir final. Dilerim bu şekilde bir final izleriz ve kupayı da hak eden kazanır.

İki ekibe de şimdiden başarılar diliyorum. Elbette kağıt üzerinde favori gözüken taraf Fenerbahçe. Bakalım sonuç nasıl olacak?

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..