Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Finans nedir?

Finans nedir?
 

finans hakkında


Finans; ihtiyaç duyulan fonların uygun şartlarda sağlanması ve etkin bir şekilde kullanılmasıyla ilgili faaliyetlerdir. Kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleridir. Finans varlıklara risklerine ve geri kazanım oranlarına göre değer biçer. Finansal analiz ve kararlarda önemli bir etken maddi zaman değeridir.

Bireysel finans nedir ?Bireysel finans bir kişinin ya da ailenin bütçe, sigorta, tasarruf, yatırım, kredi gibi konularda kararları ve aktiviteleridir. Kişiyi ya da aileyi belirsizliklerden ve risklerden korumaya çalışır. Uzman kurumlardan yardım alınabildiği gibi çeşitli bireysel finans yazılımları da kullanılabilir.

İşletme finansı nedir ? İşletme finansı ya da finansal yönetimin amacı bir işletmenin aktiviteleri için fon sağlamaktır. Finansal yönetim genellikle karlılık ve riskin dengelenmesini gerektirirken, işletmenin kazancını ve değerini en yükseğe taşımaya çalışır.

Bunlara ek olarak kamu maliyesi de devlet ve kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan harcamaları ve gerekli gelirleri inceler, dengelemeye çalışır.

 
Toplam blog
: 24
: 10296
Kayıt tarihi
: 22.09.13
 
 

Turizm ve otelcilik öğrenimi görmekteyim. Bir yandan da borsa, piyasalar ve forex üzerine araştır..