Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '09

 
Kategori
Blog
 

Fincanda Kahvenin Tadı Yok Artık

Fincanda Kahvenin Tadı Yok Artık
 

Milliyet Blog çınarından bir yaprak daha düştü. Blog yazarımız Mustafa Mumcu’yu kaybettik…

Üç yıl önce yayın hayatına başlayan Milliyet Blog, zamanla geniş kitleleri birbirine yakınlaştıran sosyal bir platform halini aldı. Milliyet Blog’a üye olan herkes, kısa zamanda birbirinin kardeşten de ötede dostu, arkadaşı, sırdaşı oldu.

Zaman zaman tatsız gerilimler yaşandı, bir bardak suda fırtınalar koptu bu sitede; birçok ailenin gündelik yaşamında yerini alan kavgalar misali. Küskünlükler, gönül koymalar, yeniden barışmalar yaşandı. Milliyet Blog bir aile oldu. Böylesine yoğun bir etkileşimi, belki ilk zamanlarında sitenin fikir sahibi yöneticileri, editörleri bile tahmin edememişlerdi.

Mustafa Mumcu, birçok şeye muhalif biriydi. Arkasından konuşmak adına söylemiyorum bunu. Birçok yazının, düşüncenin hep muhalefet kanadında yerini aldı. Kabul etmedi, hep kavga etti kendi düşündüğünün aksini savunan, yazım kurallarını hiçe sayan blogdaşlarıyla. Ama belki de en çok bu muhalif yönüyle sevdirdi kendini.

Ama hayatta yaşanan kavgaların, kırgınlıkların, gerginliklerin hepsi bir anlıkmış. Değmezmiş hayatı zehir etmeye, incir çekirdeğini dahi doldurmayan meseleler için.

Hastaymış Mustafa Bey. Belki birçoğumuz bunu bile bilmiyordu. Belki de çok azımız sağlık durumunun bu denli kötüye gideceğini düşünemiyordu. Hasta yatağından kalkacak, ve yazılarına kaldığı yerden devam edecekti. Olmadı.

Dünyada bir tek ölüm gerçekmiş. Bunu bir kez daha anladım. Belki bu sayfada birçok kimse, geçmişteki birtakım sorunlardan ötürü kırgındı Mustafa Bey’e. Hayatta kırgınlıklara yol açan meselelerin ne yazık ki sonu yok. Ama birine küs olarak bu dünyadan göçüp, gitmek; işte en acı tarafı da bu ölümün.

Mustafa Mumcu’yu yarın sevenlerinin katılacağı bir törenle İzmir’de sonsuzluğa uğurlayacağız. Mustafa Bey’e Tanrı’dan rahmet, yakınları ile tüm Milliyet Blog yazarlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yolu nurlarla dolu olsun.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..