Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
39
 

Fındık-Fıstık Meselesi

Bu haftaki konumuz fındık fıstık! :) Biliyorsunuz ki tüm sektörlerde olduğu gibi gıda sektörü de yeni ürün geliştirme konusunda aldı başını gidiyor. Her ürünün mutlaka farklı bir aromalısı, değişik bir şekillisi karşımıza çıkıyor. Böyle olunca da araştırmak, fikir sahibi olmak ve tadına bakmak oldukça eğlenceli ve güzel. “Fındık fıstığa nerden geldin? “  diyorsan hadi başlayalım..

Öncelikle dikkatimi çeken, fındık ezmesi ambalajında gördüğüm 2 farklı çeşit oldu. Kakaolu ve sütlü fındık ezmesinin aynı gıda ambalajı içerisinde olması yaratıcı. İstediğinde sütlüsünden ye, istediğinde kakaolu kısmından. Basit gibi duran ama düşünülüp üretime geçmiş olan bu fikri sevdim. Bir diğer dikkatimi çeken ise pekmezli fındıklı kremanın oluşu. Farklı tatlara açık olan tüketiciler için ilgi çekici, ben mi? Tatmadım henüz. Bitterli fındık kreması üretiminden bahsetmeme gerek var mı? Tabi ki bitter tutkunları için üretici boş durmamış, böyle bir üretim de mevcut. Bu üretimlerin dışında önemsediğim bir başka konu da “ Fındık ezmesi, fındık kreması” kavramları. Aslında karıştırmamanız için isimleri yeterli, ezme dediğimiz üretimde fındıklar daha çok ağza geliyor ve daha pütürlü bir yapı var. Sütlü fındık kreması ise daha akışkan bir yapıda. Nedense ikisi karıştırılıyor? Aman desene, “ Hiç önemi yok, her türlü yenir. “ Bence de, katılıyorum sana.

Eminim daha çeşitli üretimler de mevcuttur, onları da gördükçe bu köşeye taşımak bana mutluluk verir. Benim favorim her zaman sütlü fındık kreması, o krem rengi olan müthiş kokulu olanından. Fıstık ezmesinden ve kremasından çok bahsetmedim farkettiyseniz, onda da aynı mantık geçerli.  Açık da konuşmak gerekirse fındık>fıstık benim için, damak zevki farklılıkları diyelim. Fındığa dönecek olursak, dilerim piyasa daha da çeşitlenir ve üreticiler tüketicileri böyle heyecanlandırmaya devam eder, takipteyiz! :)

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Bir küçük fındık meselesi.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 242
Toplam yorum
: 27
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 299
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster