Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Fındık Fıstık Muhalefeti!

Fındık Fıstık Muhalefeti!
 

Türkiye'deki muhalefet, özellikle de Ana muhalefet üzerine yazmak zayitten sayılır hale geldiyse de yine de insan bazı şeyleri yazmadan edemiyor.

Şimdi bakınız; Türkiye çevresinde kıyamet kopuyor:  Barzani'nin bağımsızlık referandumu, Türkiye ile gerilen ilişkileri, Türkiyenin çok ciddi bir askeri operasyona hazırlığı, BM'de Türkiye Cumhurbaşkanı'nın tüm dünyaya "merhamet" dersi vermesi...Vesaire...

Bölgemiz yeni oluşumlara gebe... Doğum sancıları çekiliyor ama doğacak olanın ne olacağına dair kaygılar huzurları kaçırıyor. Türkiye, geleceği elinde tutmak için diplomatik, askeri, siyasi bir yığın hamle yapıyor...

Bu arada Ana muhalefet lideri ne yapıyor?

Fındık için yürüyüş yapıyor. Daha önce "adalet" yürüyüşü yaparak bir parça ilgi gören CHP lideri şimdi de "fındık yürüşüyü" yapmayı planlıyor... Herhalde bundan sonra da "saman yürüyüşü" gelecek!!

Fındık fiyatları iyi değilmiş; üretici yeterince kazanmıyormuş... Tamam da böyle bir siyasi ortamda, fındık fıstık peşinde koşmak doğru mu?.. Hele de bunun için yollara düşmek ne kadar ciddi bir davranıştır!!

Barzani'nın İsrail (ve ABD) destekli referandumu için Sayın Kılıçdaroğlu ne diyor, bilen var mı?... Genel Başkan yardımcısı Ötürk Yılmaz iyi konuştu; hatta bu yüzden HDP ile kavgaya bile girdi.

Ancak, başka konularda -örneğin Teröristlere karşı SİHA'ların kullanılmaması konusunda- açıklama yapan yardımcılarına anında destek veren Sayın Kılıçdaoroğlu, bu konuda derin bir sessizliği bürünmüş durumda...Tıpkı fındık yemiş bülbül gibi...

Bazı konularda lüzumundan fazla konuşan Kılıçdaroğlu, bazı konularda konuşmaktan kaçıyor... Acaba bir yerler angaje olmanın gereği mi bu durum, diye düşünüyor insan!

Oysa, Türkiye'nin bağımsızlığının, birlik ve bütünlüğünün söz konusu olduğu şu günlerde Atatürk'ün "partisi"nin çok daha atak olması ve devletinin arkasında durması gerekiyor.

Doğu Perinçek bile, Tayyip Erdoğan'ın bu cansiperane çabalarını Atatürk'ün çabalarına benzeterek, kendince bir benzetme yapıyor; Tayyip Erdoğan'a "İslamcı Kemalist" diyor!!

Halbuki, Kemalistliğin, Atatürkçülüğün ekmeğini yiyenler böyle zamanlarda fındık tarlalarında geziyor... Şimdi burada bir tuhaflık yok mu?

Muhalefet partileri, özellikle de Ana muhalefet partisi, İktidar adayıdır... Millet, İktidar adayı partiden sağlam politikalar bekler; ama bizim Ana muhalefet'i iktidar'da görmek bizim için korkulu rüya gibi...

Amerikası, Rusyası, İranı, AB'si tüm dünyanın egemenleri bölgemizde politika yürütüyor; Türkiye, bunlarla kimi zaman sert, kimi zaman yumuşak ama her zaman şahsiyetli bir mücadele içinde kendi bekası için ter döküyor ama Ana muhalefet lideri bütün bunlardan habersiz fındık mitingi yapıyor!!!

Sonra da bu millet bize niye oy vermiyor, diye şikayetleniyorlar... 

Size oy vermeyen milletimizin aklını seveyim....

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..