- Kategori
- Yemek - Mutfak
FINDIK KAPLI AYÇÖREĞİ
fındık kaplı ayçörek
Fındık kaplı ayçöreği
2 yumurta
1 paket Kabartma tozu
1 çat bardağı Süt
1 su bardağı Su
Yarım paket Yaş maya
1 yemek kaşığı Yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
12 yemek kaşığı tepeleme un
İç malzeme
1 pasta keki
1 su bardağı süt
1 su bardağı Kuru üzüm
Ceviz içi
Çilek marmelat
1 yumurta sarısını ayırıp, kalan malzemeleri karıştırma kabına alarak hamuru hazırlayalım ve 15 dakika dinlendirelim
İç malzeme için bir kabın içinde pasta kekini ufalayıp diğer malzemeleri de katıp iyice karıştıralım.
Hamuru 16 bezeye ayırıp kahvaltı tabağı büyüklüğünde açalım. Harcımızdan orta kısma dolgun kenarlara doğru yayarak koyup yuvarlayalım. İki ucunu ayçöreği şekli, vererek birleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serperek 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.