- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 3304
Fındıklı tarçınlı toplar

Fındıklı Tarçınlı toplar
İyi günler dileğiyle,
Türk halkının yemek kültürü oldukça çeşitlidir. Yemek saatinde, çay saatinde ne yerseniz yiyiniz o sırada mutlaka kendi emeğiniz olan tadlardan söz edersiniz. "ben bu yemeği yaparken" gibi. Farklı ülkelerden farklı kültürlerden insanlarla birlikte geçen çalışma süreleri içerisinde gördümki, ben ve ülkemin halkı kendi yemek kültüründen sürekli söz ediyor! Benim özel zevklerimden biri yerken keyif aldığım kurabiyeleri yapmaktır.
Çay veya kahve yanında atıştırmalık kurabiye isterseniz, işte benim kurabiyelerim;)
FINDIKLI – TARÇINLI TOPLAR
200 gr dövülmüş fındık, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket margarin(oda sıcaklığında), vanilya ile yoğrulur, aldığı kadar un ilave edilir, karıştırılır
( biraz sert ve tam toplanan bir hamur olmayabilir) parçalar halinde alınır, fındıktan büyük cevizden küçük yuvarlaklar yapılır, tepsiye top top dizilir, 175-200 derece arasında fırında pişirilir.
Bir tabakta 1 yemek kaşığı tarçın aldığı kadar toz şekerle karıştırılır, fırından çıkarılan kurabiyeler karışıma sıcakken bulanır, servis tabağına alınır, Afiyetle yenir…
L.G.E
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Günaydın.. Muhakkak güzeldir ee ne yapalım tatma şansımız olmadığı için resime doyduk:))))
cemil... 04.03.2008 10:27Valla kendi payıma bayılırım:))))) zaten bakerken doyuyorsu burdan da... Ellerine sağlık...
cemil... 03.03.2008 13:08- Cevap :
- Bakınca doyuyorsanız demekki iyi fotoğrafladım! tadıda güzel olur hakikaten. Yorum için teşekkürler... 03.03.2008 19:47