Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fındıkzade

Fındıkzade
 

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Yarım çay bardağı erimiş ve soğumuş margarin
*3 çorba kaşığı yoğurt (süt de olur)
*1 çorba kaşığı şirke
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı fındık (ceviz veya badem de olur)
*3 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:
*2.5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
*İlk işimiz şerbeti orta ateşte 10 dakika kaynatarak soğumaya bırakmak..

*Eritilmiş ve soğumuş margarin, diğer hamur malzemeleri ve ince çekilmiş fındık yoğurma kabına  alınır
*Ele yapışmayan ama çok sert de olmayan bir hamur yoğrulur
*Elinize yapışırsa biraz daha un ekleyebilirsiniz
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır
*Yuvarlak veya istenilen şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir
*İstenirse üzerlerine fındık vs.batırılır,(İyi bastırın pişerken kabarıyor ,fındıklar havada kalıyor)
*190-200 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pişirilir.
*Tepsi fırından alınınca soğumuş şerbet hepsini ıslatacak şekilde üzerine gezdirilir.
*2-3 saat beklemeli ki şerbeti iyice çeksin,hatta geceden yapılsa daha iyi olur.

AFİYET OLSUN..

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..