Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '14

 
Kategori
Üniversiteler
 

Fırat Üniversitesi IEEE kolu etkinliğine katılmamız

Fırat Üniversitesi IEEE kolu etkinliğine katılmamız
 

Fırat Üniv Mustafa Rahman Aydın ile...


TURAN YALÇIN,  FIRAT IEEE NIN “GELECEĞİNE YÖN VER” KARİYER GÜNLERİNDE  GENÇ MÜHENDİS ADAYLARINA SESLENDİ

Tokat’lı olup, Gaziosmanpaşa Lisesi mezunu, Fırat Üniversitesi Metalurji  ve Malzeme Mühendisliği okuyan Mustafa Rahman Aydın’ın daveti ile Elazığ Fırat Üniversitesi IEEE  Öğrenci Kolunun “Geleceğine Yön ver” konulu 3 gün süren Kariyer günlerinde bir konuşma yapan İşitme Engelli Yazarımız Turan Yalçın’a  gençler ilgi gösterdiler.

IEEE Nedir?

IEEE, kar amacı gütmeyen teknik ve profesyonel bir kuruluştur. İngilizce Açılımı, Institute for Engineers and Everybody Else olan bu kuruluş, dünya üzerinde 150 ülkede toplam 400.000 e yaklaşan üye sayısı ile giderek genişlemektedir.

Fırat Üniversitesi IEEE Öğrenci kolu, 2001 yılından itibaren Fırat Üniversitesinde çalışmalarını yürüten ve uluslararası teknik bir topluluk olan  IEEE nin bir kolu olarak, yıllardır yapılan çalışmalar ile Üniversitenin ve Türkiye’nin en aktif kulüpleri arasına girmiş, başarılı bir öğrenci koludur.

İşitme Engelli  yazarımız Turan Yalçın, Üniversitelilere 3 bölümden oluşan konuşmasında, kısa bir hayat hikayesini anlattı. Daha sonra Engelliler ile Üniversite öğrencisi ilişkilerine değinen Yalçın, topluma engellilerin bakış açısını, bugünün Üniversite öğrencisi olan yarınların  yöneticileri olan gençler yıkacağını belirterek, son zamanlarda çeşitli illerde açılan ve işitme engelliler ile iletişimi sağlayan “İşaret dili kursları” na yüzlerce öğrencinin başvurmasından   duyduğu memnuniyeti belirterek işitme engellileri seven gençlerin işaret dili öğrenmelerini tavsiye etti.

Yalın’ın konuşmasını Elazığ işitme engelliler, Lisesinden Üniversite öğrencilerinin daveti ile   bir grup işitme engelli öğrenci ve öğretmeni de izledi ve konuşma işaret diline tercüme edildi.

Yalçın daha sonra Öğrencilere kariyerleri ile alakalı 10 tavsiyede bulundu.

1. OKUMAK- Kitap okumayı seven Üniversitelilerin sosyal ilişkilerinde her zaman okumayana  nazaran önde olduğunu ve kendisinin okumakla geliştiğini anlattı. Gençlere her zaman kitap okumalarını tavsiye etti.Kendisinin kitap okumakla geliştiğinin altını çizdi.

2. ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ- Arkadaşlık ilişkilerine dikkat ederek  kötü alışkanlıkları olmayan gençlerle arkadaşlık kurduğunu ve kendisini okumaya yazmaya teşvik eden gençler ile arkadaşlıklarının verimli olduğunu anlattı.

3. TECRÜBEDEN FAYDALANMA- Gençlere hayatta başarılı olmuş insanlardan kaçmadan onlardan faydalanmalarını, onların engelli olmasına bakmadan, onlar hakkındaki dedikodulara bakmadan onlardan  faydalanmalarını tavsiye etti.

4. DEDİKODU VE BOŞ KONUŞMAYA SON- Dedikodu ve boş konuşan insnalardan uzak kalmamızı ve bizlere faydalı bilgiler veren arkadaşların sohbetlerinden  faydalanmamızın daha faydalı olacağını söyledi.

5. HAYATTA  BAŞARILI İNSANLARLA DİYALOG- Hayatında başarılı olmuş insanları iş ve evlerinde  mümkün  olduğu kadar ziyaret ederek onların sevgisini kazanıp onlarla her daim diyalog kurmaya bakmalı insan.

6. ÖZGÜVEN SAHİBİ- Başkalarını üzmeden onları rahatsız edici şeyler yapmadan insanlar ile  sevgi ve bilgiye yönelig diyalog kurmanın özgüven sahibi olmak olduğunu vurgulayan Yalçın, karşısındaki insandan durmadan onun veremeyeceği şeyler beklemenin özgüven  olamayacağına vurgu yaptı.

7. ZAMANI PLANLAMA-  Gençlere zaman planlamnası yapmalarını ve neye ne zaman öncelik vermeleri gerektiğini vurgulayan Yalçın, zamanı planlayan insanın başarıya daha yakın olacağını söyledi.

8. ŞEHİRDEN FAYDALANMA-  Yaşadığı şehirden başka şehirde okuyan gençlerin o  şehrin  kültür ve sanatınını bilmelerini ve  o şehrin yazar ve sanatçıları ile öğrenmeye yönelik çalışmalar yapmalarını tavsiye etti.

9.DİLİ ÖĞRENME- Yabancı dil öğrenmenin önemine değinen Yalçın, artık İşaret dİli öğrenmenin bile nerede ise yabancı dil sayıldığını ve gençlerin isterlerse di öğrenmek için  kendi kendilerine bile öğrenebileceğini söyledi.

10. HOCALARDAN  FAYDALANMA-  Çok öğrencinin hocalardan faydalanma yerine onların dedikodusunu yaptığına vurgu yapan Yalçın, hocaların gerçek manada saygılı ve ilgili öğrencilerine ilgi gömstereceğini ve onlara kariyer kon usunda destek olacağını vurguladı.

Konuşmadan sonra Mustafa Rahman Aydın, Turan Yalçın’a öğrenciler adına bir teşekkür plaketi sundu. Yalçın öğrencilerin sorularını cevaplayarak güzel soru soran gençlere Genç Gelişim dergileri armağan ederek onlara dergileri okuyarak uygulayan ve gelişen çok genç olduğunu belirterek, bir soru sorarak kazandıkları bu dergilerin belki de geleceklerine yön veren bir araç olabileceğine vurgu yaptı.

Yalçın daha sonra Kaan Bilmez, Cihat Şenyurt, Murat Kutluay , Serhat vdemir ve diğer öğrenciler ile sohb et ederek teşekkürlerini sundu. Öğrencilere  başarılar diledi.

Turan Yalçın ile beraber 3 gün boyunca  süren etkinlikte konuşma yapan diğer kişilerde şunlardan    oluşuyordu.: Yemeksepeti.com satış direktörü  Metin Azeri .  Microsoft Akedemik Proğramlar Yöneticisi  Mustafa Kasap,  Kariyer Net  Eğitim Müdürü Seyhan Üner “ Kariyer Tüyoları” KOSGEP Elazığ Müdürü  Ömer Erdoğan. Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı  Atakan Yıldız”  İkna Edemeyeceğiniz Kimse Kalmasın”  Coca Cola Yetenek Kazandırma Yöneticileri  Rena Güngör- Esra Tezcan. Vine Fonomenleri ile söyleşi Eylül Öztürk ve Naz Demir. Erkan bnen  “ Süper  Ben Sertifikalı Eğitim. Egon  Zehnder CEO Murat  Yeşildere, Eğlence Mühendisleri Stand Up,  Uluısal Ajans Herkes için Erasmus.  Faen Danışmanlık,  Barış Güllü Mülakat Teknikleri.  

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..