Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Eğitim
 

Firaz Dağ, Mardin Nusaybin'den yazıyor!..

Firaz Dağ, Mardin Nusaybin'den yazıyor!..
 

"BU SESE KULAK VERİN!..

"Okulumuz Mardin iline bağlı Nusaybin ilçesinde bulunmaktadır. İlçemizin nüfusu yüz bini geçmiştir. İlçemizin tek lisesi var. Bu lisede dört bin öğrenci öğrenim görmektedir. Sınıflarımız 60 ile 70 öğrenci mevcutludur. Okulumuzda eğitim zor şartlarda yapılmakta, yeni bir lisenin açılması için girişimde bulunduk ama bir sonuç alamadık. Okulumuzda ideal bir eğitim veremiyoruz. Bu sene ÖSS'deki başarımız bu eksikliklerden ötürü düştü. Bunun yanında üç farklı okulun binasını kullanıyoruz. Öğretmenler ve öğrenciler bu konuda çok sıkıntı yaşıyor. Bu konuda duyarlı tüm vatandaşlarımızı ve yetkilileri göreve çağırıyoruz." (Firaz Dağ Mardin/Nusaybin 27.08.2007 Pazartesi 03.36.29)

"...tüm duyarlı vatandaşlar ve yetkililer!..."

Çok mu zor Nusaybin'e ikinci bir lise yapmak?!..

Bunca genç mezun binlerce öğretmeni göreve başlatıp yurt sathındaki okullara göndermek, bu da mı çok zor?!.. IMF izin vermiyor mu?!..

Biz Milliyet Blogcular ne yapıp edip Nusaybin'e yeni bir lisenin yapılmasına öncülük etmeliyiz; yapmalıyız bu yeni liseyi. Nusaybinli dört bin vatan evladı okuma arzularını en iyi koşullarda gerçekleştirsinler.

Her ilin ve her ilçenin epeyce zengini var. Bu varsıllar il ve ilçelerine okullar yaptırıp adlarını veriyorlar. Demek ki Nusaybin'in zengini yok veya az veya da var da eğitime gönülsüz. Nusaybin biz Milliyet Blogcuların ilçesi olsun; bizim orada bir lisemiz olsun. Bu güzel vatanımızın en iyi okumuşları Nusaybin'den çıksın!.. Var mısınız kolları sıvamaya?..

Firaz Dağ, belli ki eğitime gönül vermiş bir yurttaşımız. Bu mesaj bana ilk görev yerimi hatırlattı. Kars'ın Tuzluca İlçesi'nin Güzeldere Köyü'nde tek öğretmendim. Okulun hiçbir şeyi yoktu, çocuklarım yoksuldu. Hürriyet'e bir mektup yazdım. Bana İstanbul'dan, bir dernekten; "Köy Öğretmenleriyle Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği"nden mektup ve bir hayli yardım geldi. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin eğitimle ilgili hiçbir sorunu olmamalıydı. Hatta başka hiçbir sorunu olmamalıydı. Dünyanın hayranlıkla baktığı ve herşeyinden örnek aldığı ülke olmalıydık. Ama olacağız yeter ki ideallerimizi harekete geçirelim bu bir. Ve bir de bu güzel vatana ve tüm yurttaşlarımıza kol kanat germenin ilk adımını atalım...

Firaz Dağ'ın feryadı hepimizin feryadıdır.

Nusaybinli dört bin liseli genç yeni bir lise binası istiyor. Çok şey mi istiyorlar?!..

Duyarlı yurttaşlar, yetkililer haydi görev başına!..


www.nusaybinbelediyesi.com

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..