Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '08

 
Kategori
İnternet
 

Firefox mu yoksa Internet Explorer mi?

Firefox mu yoksa Internet Explorer mi?
 

Firefox;Internet Explorer' Bitirdi.


"Internette surf" denince akla hemen Internet Explorer gelir. Ancak şimdi Internet Explorerin çok ciddi bir rakibi var; Mozilla Firefox.

Internet Explorer kullanıcılarının hergün yavaş yavaş Firefoxu tercih etmeye başlamaları doğru mu? Yoksa Firefox gerçekten Internet Explorer'den daha mı iyi?İşte ben burda kendi gözlemlerimi aktarmaya çalışacayım.

Ben her iki programı da kullanıyorum fakat çoğunlukla Firefox. Şu anda yazmakta olduğum blogu Internet Explorerde yazıyorum. Çünkü firefox ile Microsoft teknolojisi olan "*.aspx" uzantılı ASP.Net teknolojisi tam uyum sağlayamıyor.

Hemen gözünüzü yukarıdaki adres çubuğuna çevirirseniz şu anda bir ".aspx" uzantılı bir sayfayı okuduğunuzu görürsünüz.Sayfanın kodlarına bakarsanız sayfanın "html" kodlarında olduğunu görürsünüz. Çünkü ".aspx" uzantılı dosya serverde yorumlanıp tekrar sizin kullandığınız gezgin programına html kodlarına dönüştürülüp geri dönmektedir.

Firefox'un bana göre tek eksiği Microsoft teknolojilerini tam olarak destekleyememesi. Bunu da ilerde çözebileceklerine inanıyorum.Firefox'u genellikle tercih etmemin sebebleri; daha güvenli, internette surf yapmak için daha keyifli en önemlisi internette surf yaparken daha çok alana elinizin uzanmasıdır.
Çünkü Firefox'un sahip olduğu "eklenebilir özellikler (add-on)" size hem interneti daha keyifli hemde daha rahat kullanabilmeye imkan sağlıyor.

Internet Explorer'in daha yaygın olmasının tek sebebi dünyada en çok kullanılan işletim sistemi Windows ile birlikte bilgisayarınıza yüklenmiş olarak gelmesidir. Internet Explorerin Firefox'tan daha iyi olmasını sağlayacak özellikleri (Microsoft teknolojileri hariç) yoktur. Hatta Microsoft Internet Explorerin güvenlik açıkları hat safhada.

Firefoxun şu ana kadar olan tek açığı Internet Explorerle birlikte yüklü olduğu PC'lerde birinin üzerinden diğerinin çalıştırılması olmuştur. Tabi yine açık Microsoft Internet Explorerden geldi.

Firefox kullanın internetten daha güvenli olarak ve daha çok yararlanacağınızı göreceksiniz.

 
Toplam blog
: 12
: 5668
Kayıt tarihi
: 20.07.06
 
 

1988 doğumluyum. Şu anda ÖSS'ye hazırlanmaktayım.....