Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Firefox OS'un CES 2013'de bıraktığı iz üzerine …

Firefox OS'un CES 2013'de bıraktığı iz üzerine …
 

CES 2013, yine  dört gözle beklediğimiz ürünlerin arzı endam ettikleri bir teknoloji sahnesine dönüşürken, beklenen konuklar arasında yer alan HTML5 tabanlı, sıfır kilometre Firefox OS da huzurlarımıza çıktı. Onca yeniliğin içinde sunum açısından dikkati çekebilmek için, çoğu kişice bilinmeyen ZTE marka bir telefondan kullanıcılara ulaştırılan Firefox OS ” in minimum sistem gereksinimleri, 800 MHz işlemci ve 256 MB RAM olarak açıklandı.

Kendi tarayıcı geçmişinin zenginlikleri ile bu alana giriş yapan Firefox, OS’ inde uygulamaları açabilmek için JavaScript de kullanıyor. Eskiden beri aşina olduğumuz kapı komşumuz tadındaki bildik sempatik özellikleriyle ve her açıdan yenileştirmeye açık kaynak kodlu amatör bilişimcilere göz kırpan geliştirici dostu yönüyle Firefox OS, hemen CES 2013' ün en sempatik ürünlerinden birine dönüşüverdi.

O kadar ki, geliştiriciler isterlerse ters mantıkla Firefox OS için yazılan bir uygulamayı, kendilerine has imza niteliğindeki eklemelerle iOS ya da Android platformuna uygun şekillere rahatlıkla dönüştürebiliyorlar. Ya da önceden HTML tabanlı herhangi bir sistem için hazırlanmış yenileştirmeye açık bir uygulamayı, aynı şekilde Firefox OS’ e uyarlayabiliyorlar. Tek kelimeyle bir girişimcilik harikası.

Yaşasın açık kaynaklı kod ! Buradaki Firefox’ un devrimci bakış açısının seviye olarak, cep telefonu kullanıcı profillerine de yansıdığını görüyoruz. Çünkü bu ilk lansmanla ulaşmaya çalıştıkları hedef kitlenin, giriş seviyesindeki akıllı telefon sahipleri olduğunu belirtip, teknolojinin cirit attığı zengin mekanlardan ziyade gelişmekte olan ülkelerin ortalama kullanıcılarına ulaşmaya çalıştıklarını açıklıyorlar.

İşte buradaki ftp adresinden dosyaları indirerek Firefox OS’ u siz de test edebilirsiniz…

 

http://www.hayatveinsan.com/firefox-os-un-ces-2013de-biraktigi-iz/ 

 
Toplam blog
: 700
: 694
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

Üniversite mezunu, eğitim alanında çalışıyor, yazı çalışmaları yapıyor, hayata ve insana dair cid..