- Kategori
- Türk Mutfağı
Fırın Sütlaç
Alıntı
1 Litre süt
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı vanilya
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
1 Su bardağı şeker
1 Fincan su
2 Yumurta sarısı
Orta boy, dibi tutmayan bir tencerenin içerisine 1 litre süt ve şekeri koyun. Yavaş, yavaş karıştırın, 2 yumurta sarısını ekleyin. Haşlanmış pirinç ilavesiyle bir kıyıda bekletin. Bir fincan suyun içerisinde eritmiş olduğunuz nişastayı ilave edin. Sütlaç koyulaşmaya başladığında, tencerenin altını kapatın. Kaselerin büyük ve küçüklüğünü ayarlamak yine size kalıyor. Isıya dayanıklı kaseler ister 4 isterseniz 6 adet olabilir. Tüm malzemeleri kaselerin içine boşaltarak, fırın tepsisine kaseleri dizin. Fırın tepsisine konulan su, kaselerin tabanını geçip buhar yapmalı ki, sütlacın yüzü çabuk kızarsın. Pişme süresi 15 dakika 2oo derecelik sıcaklık yeterli gelecektir. Selam ve sevgilerimle, afiyet olsun..