- Kategori
- Türk Mutfağı
Fırın torbasında iç pilavlı tavuk
fırın torbasında iç pilavlı tavuk
Tavuk yemekleri sofralarımızın sağlıklı sevilen yemeğidir. Son zamanlarda fırında pişirme amaçlı kullanılan fırın torbaları tavuk ve et pişirmede zamandan tasarruf sağladığı gibi pişirmede de lezzet artışı ve kolaylık sağlar. Bu tarifimde fırın torbasında yapılan iç pilavı ile nefis bir kızarmış tavuk tarifi ..Derisi kurumadan nar gibi kızarıp yumuşacık eti ile sofranızı ziyafete dönüştürecek.
MALZEMELER :
1 bütün tavuk
Üzeri için: Tuz, pulbiber,
İÇ PİLAV İÇİN:
2 su bardağı pirinç
3 adet ortaboy soğan
Dolmalık fıstık ve üzüm
Tuz karabiber yenibahar tarçın (1 er çay kaşığı)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağı
YAPILIŞI :
Evvela iç pilavını yapalım demlensin. Pirinci sıcak suda yarım saat kadar bekletip süzelim. Küçük küçük doğradığımız soğanları fıstıkla birlikte zeytinyağında kısık ateşte fıstıkların rengi dönüp soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Eğer ayarlayamam derseniz fıstığı ayrı kavurabilirsiniz.
Pirinci ekleyip tuzunu atın kavurmaya devam edin tane tane olacaklar. Üzümü ve baharatları ilave edip bir buçuk bardak sıcak su koyup kısık ateşte pişirin. Tavuğun içinde de pişeceği için yarı diri olması lazım. Bir süre demlenmeye bırakalım.
Tavuğu tütsüleyip içinde kalan artıklar varsa çıkarıp temizleyelim yıkayıp kurulayalım. İç pilavdan sıkıştırmadan içine kaşık kaşık alıp dolduralım. Tavuğun açık yerlerini kürdanla tutturalım yada dikelim. Tavuğun üzerine tuz, pulbiber sürerek tatlandıralım. Yoğurt salça vs sürmenize gerek yok zaten kızarıyor..Fırın torbasının pişirme takdiği olarak yapışmaması için torbaya bir kaşık un atalım çalkalayalım unu dökelim .Tavuğu dikkatlice unlanmış torbaya yerleştirelim. Üzerini kürdan ile 4-5 yerinden delelim.
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Tavuğun derisi pembeleşince poşeti yırtıp açalım . Dikkat edin eliniz buhardan yanmasın. Bazı tavuklar fazla su salabilir. Fazla ise alınız. biraz bırakın kızartmak için.. Butların ucuna folyo sarın hem yanmaz hem daha hoş durur. Tekrar fırına koyup arada suyundan üzerine gezdirerek nar gibi kızartalım. Kalan pilava severseniz kavrulmuş tavuk ciğeri ve 1 su bardağı su ekleyip pişirin .Kızarmış tavuğun yanında servis yapın.
Afiyet olsun..