Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Fırıncılar eyleme başlıyor

Fırıncılar eyleme başlıyor
 

FIRINCILAR EYLEME BAŞLIYOR.


FIRINCILAR DA ECZACILARA MI ÖZENDİ?

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı, Sn. Fahri Özen; İst. Büyük Şehir Belediyesinin Halk Ekmek Fabrikasını kapatmasını istemiş.

Ocak ayından itibaren de bunun için eylem yapacaklarını söylemiş. Hayırlı olsun eyleminiz. Bazı günlerde, ekmek üretmeyeceklerini, Tatil yapacaklarını söylemiş.

Sayın başkan acaba bugüne kadar kaç fırının layıkıyla denetlendiğini, işçilerinin kaçının sigortalı olduğunu, perakende satılan ekmeklerin ne kadarına fiş kesildiğini, hiç araştırmış mı?

Fırıncılarla ilgili 3.12.2009 da yazdığım EKMEKTEN KARA PARA başlıklı yazımda da değinmiştim. Kaç fırında gramajlar doğru dürüst uygulanıyor.

Fırıncılardan kaçı HALK EKMEK yüzünden iş yerini kapatmak zorunda kalmış?

Halk Ekmek için söylenecek şeyler ise gerçekten halka yönelik, az karla temiz hijyenik koşullarda yaygın büfe ağıyla hizmet veren bir kurum olduğu söylenebilir. Politik yanını bir tarafa bırakalım. Gariban vatandaşımız, emeklimiz, emekçimiz, memurumuz bu büfelerden almaya çalışıyor ekmeğini. Çünkü, ekmek, çoğumuzun, temel gıdası. Günde 10 ekmek ve üzeri tüketen aileler var. Bütün bunlar göz önüne alındığında. Fırıncılar Odası Başkanına katılamayız.

Ancak sayın başkan şunu söylemeliydi. Biz de fırıncılar olarak Halk ekmek kalitesinde ekmek çıkaracağız yaygın ORTAK BÜFELER AĞI kuracağız halkımıza kaliteli ve ucuz ekmek sağlayacağız demeliydi.

Zamanında bazı duyumlarım olmuştu fırınlarla ilgili, fırıncıların da bir mafyası olduğu kurulup çalışmaya başlayan fırını kapalı tutmaları halinde belli bir ücret ödeyeceklerini, böylece yeni açılacak fırınların önü kesilerek çalışan diğer fırınların karlarının, kazançlarının düşmemesi önleniyormuş. Bu ne derece doğrudur bilmiyorum ama bir semtte çalışmaya başladığının 2. haftasında hiçbir gerekçe göstermeden sessizce kapanan bir fırına, ben de şahit olmuştum.

Muhabirlik yaparken de greve giden bazı fırın işçileri ile görüşmelerimde grevleri sendikaların işverenlerle danışıklı gerçekleştirdiklerini söylemişlerdi. O zamanlar SARI SENDİKA tabir edilen sendikalar vardı..

Ekmeğimiz kutsaldır, Türk halkı için ekmek NİMETTİR lütfen bunun üzerinden RANT sağlamaya çalışmayın.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..