Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
6070
 

FIRINDA DANA KABURGA

FIRINDA DANA KABURGA
 

FIRINDA DANA KABURGA


FIRIN DANA KABURGA

1 kg kemikli bütün dana kaburga

2 ad. Sarımsak

2 yaprak defneyaprağı

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz, karabiber

HAZIRLANMASI

Derin bir kabın içine, iyice kıyılmış sarımsakları, yağı, kekik ve baharatı ilave edip harmanlayalım ve etimizi güzelce marine ederek buzdolabında 2 saat kadar bekletelim. Fırın tepsisine aldığımız etin üzerine bir tutam daha tuz ve karabiber serperek ortasına defne yapraklarını koyup 190 derecede ısıtılmış fırında 2.5 saat pişirelim.

Tepsideki etin sosunu bir tavaya alalım ve içine 3 yemek kaşığı un ekleyip kavuralım. Topaklaşmamsı için sürekli çırpıcı ile karıştıralım. Un kavrulmaya başladığında içine 1 su bardağı elma suyu ve kıyılmış taze soğanın yeşil yapraklarını ilave edip harmanlayalım.

Servis yaparken dilediğiniz garnitür eşliğinde etinizi kemikli olarak pirzola dilimleri şeklinde keserek tabağınıza alın ve üzerine sostan gezdirin

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 394
Toplam yorum
: 193
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 1624
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster